Vijf tegen vijf op het voetbalveld. (foto Nanne de Vries)

SVM van slag

Zaterdag liet SVM in de thuiswedstrijd tegen het Utrechtse Desto weer een heel ander gezicht zien dan in de sterk gespeelde bekerwedstrijd uit tegen het Utrechtse Hercules vorige week. De Maartensdijkers waren zich zelf niet.

In een leuke eerste helft waren de 2 ploegen overigens aan elkaar gewaagd. Desto voetbalde goed georganiseerd en kreeg al direct enkele kansen; SVM wachtte af en loerde op de counter. Met Marcel Melissen nu meer op een centrale rol op het middenveld deelden de gastheren na een kleine 10 minuten de eerste plaagstootjes uit. Een minder verdedigingsmoment bij SVM werd direct afgestraft (0-1).

SVM toonde veerkracht en kwam verdiend na een klein half uur gelijk door een treffer van Djoey Engel. De tegenstander kwam onder zware druk te staan, maar SVM had het vizier niet op scherp of de Desto-goalie redde steeds. In de 2e helft was Desto gevaarlijk. Met het nodige geluk kwam SVM niet op achterstand. Volkomen onverwachts scoorde Mike de Kok met een prachtige actie zelfs de 2-1 voorsprong. SVM controleerde de wedstrijd, maar gaf de voorsprong wel weer erg gemakkelijk weg (2-2). SVM ging ongeorganiseerd spelen en hield achterin open huis met als gevolg een 2-3 voorsprong voor de bezoekers. Alexander Mclean zag zijn kopbal net naast gaan. SVM kon geen vuist meer maken en moest het de laatste 10 minuten ook nog eens met evenveel (10) spelers doen. Desto profiteerde van de chaos bij de Maartensdijkers en scoorde nog twee keer. A.s. zaterdag volgt een uitontmoeting tegen het Utrechtse DVSU.