Snoei- en zaagteam Biltsche Meertje.
Snoei- en zaagteam Biltsche Meertje.

Onderhoudsbeurt rond het Biltsche Meertje

Algemeen Natuur & Milieu

Zaterdag 15 oktober hebben Ad van Gameren, Hans van Genderen en Gitta van Eick voor het tweede achtereenvolgende jaar het voor elkaar gekregen dat zo'n 15 vrijwilligers hebben meegeholpen om het 'oude' Biltsche Meertje op de Gregoriuslaan van jaarlijks onderhoud te voorzien.

De gemeente had vooraf op verzoek het gras gemaaid. Dat maakte dat het terrein al wat gemakkelijker toegankelijk werd. Het struikgewas (veelal bestaande uit bramenstruiken en andere ruige beplanting) zorgt ervoor dat het terrein weinig wandel- en speelruimte biedt. Vandaar dat er jaarlijks tenminste eenmaal goed gesnoeid moet worden.

Honden
Het 'oude' Biltsche Meertje wordt door hondenbezitters en (school-)kinderen druk bezocht. Ondanks dat recent vuilnisbakken juist uit kostenoverweging door de gemeente zijn verwijderd hopen de organisatoren toch voor hondenpoep een prullenbak aan het begin van het park te krijgen. Kinderen van de Theresiaschool helpen maandelijks mee, om (snoep-)papier en ander vuil af te voeren.

Sponsor
Spar Jan Mons en Slagerij Ad van Eck van de Bilderdijklaan hebben gezorgd voor sponsoring van hapjes en drankjes voor na het harde werken. De buurtbewoners werden door een flyer in de brievenbus en via de nieuwsbrief van de Bewonersvereniging Bilthoven-Noord op de hoogte gebracht van de actie. De organisatoren hopen volgend jaar nog meer mensen op de been te krijgen. Zij zien naast het noodzakelijke snoeien ook de gezelligheid van elkaar ontmoeten als een groot goed.     (Gitta van Eick)