Koop Geersing: 'Zelf zal ik een kaarsje aansteken voor mijn vader, die ruim vier jaar geleden overleed. Zie ik u daar ook?'
Koop Geersing: 'Zelf zal ik een kaarsje aansteken voor mijn vader, die ruim vier jaar geleden overleed. Zie ik u daar ook?'

Herinneringsbijeenkomst bij Uitvaartondernemer

Algemeen Algemeen

Crematorium Daelwijck (Floridadreef 7 te Utrecht) organiseert op donderdag 3 november een Herinneringsbijeenkomst waarbij men de mogelijkheid krijgt om te herinneren. Het thema 'Heimwee met een glimlach' staat centraal.        

Koop Geersing (Maartensdijk) wil als franchisenemer van Yarden Nederlanders helpen om momenten te creëren waarop dierbaren kunnen worden herdacht en herinnerd. Daarom opent Yarden tijdens de landelijke Herinneringsweken van 22 oktober t/m 6 november de deuren van  haar crematoria. Bezoekers kunnen hun dierbaren herdenken met muziek of kunnen een kaars ter nagedachtenis aansteken. Op deze herinneringsbijeenkomsten is uiteraard iedereen meer dan welkom. Ook mensen die geen lid zijn van Yarden zijn welkom, net als mensen die elders verzekerd zijn.

Heimwee met een glimlach  
Koop Geersing is een eigentijdse, moderne uitvaartverzorger: 'Voor openlijk verdriet om het verlies van een naaste was vroeger nauwelijks plek. De dood was een taboe en je verdriet stopte je zo ver mogelijk weg. De afgelopen jaren is er iets veranderd in de omgang met de dood. We proberen de dood steeds vaker een plek in ons leven te geven. We zoeken naar manieren om ons verdriet te uiten en onze dierbaren te blijven koesteren. We durven tegenwoordig ook steeds meer openlijk met elkaar te praten over de pijn van het verlies. Dat is goed, want verdriet houdt niet op als de uitvaart is afgerond. Het is belangrijk om je gevoelens voor een overleden dierbare te blijven voelen en om herinneringsmomenten in je leven in te bouwen. Momenten waarop je weer even volop mag stilstaan bij iemand die belangrijk voor je was. Met de Herinneringsweken probeert Yarden daar op in te spelen. We hopen de gevoelens van heimwee daarmee een kleine glimlach te kunnen geven'.         

Programma
De ontvangst is in het Grand Café van crematorium Daelwijck. Hier is de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan. Er liggen boekjes en kaartjes met mogelijke gespreksonderwerpen op tafel en er zijn vrijwilligers aanwezig voor begeleiding. In aula 2 is een stilteruimte ingericht waar een herinnerboom zal staan en waar een kaarsje gebrand kan worden. In het restaurant wordt live piano gespeeld door Annerieke van der Loo. Zij zingt ook en speelt verzoeknummers. Verder zal het gedenkpark prachtig verlicht worden en is er een hapje en een drankje.