In 2011 kreeg gemeente De Bilt het predicaat Fairtradegemeente.
In 2011 kreeg gemeente De Bilt het predicaat Fairtradegemeente.

Vijf jaar Fairtrade Gemeente

Algemeen Algemeen

In Het Lichtruim wordt zaterdag 5 november het eerste lustrum van De Bilt Fairtrade gevierd. In 2000 begon in Nederland de campagne om gemeenten te stimuleren Fairtrade te worden. In 2011 ontving De Bilt de titel Fairtrade Gemeente, wat samenviel met het tienjarig bestaan van Wereldwinkel De Bilt, een belangrijke partner van de Fairtrade Werkgroep.

Inmiddels zijn er wereldwijd zo'n 2000 en in Nederland 67 Fairtrade Gemeenten, die alle voldoen aan een aantal criteria. Van 27 oktober tot 6 november vindt de Nationale Fairtrade Week plaats. Daarbij hoort op zaterdag 5 november een feestelijke ochtend in Het Lichtruim waarop organisaties en bedrijven hun producten presenteren. Tijdens deze afsluitende bijeenkomst worden wellicht ook anderen geïnspireerd mee te doen aan de Fairtrade Gemeentecampagne'.

De Werkgroep Fairtrade De Bilt zoekt versterking om ook scholen, scoutinggroepen en kerken te stimuleren fairtrade te worden. Voor informatie over de Werkgroep: fairtradedebilt@gmail.com, tel. 06 28597605 (www.fairtrade-debilt.nl).