Een gemotiveerd en bij vlagen uitstekend spelend SVM redde het niet in de bekercompetitie verder te mogen gaan.

SVM niet verder in de beker

Een tot op de tanden gemotiveerd en bij vlagen uitstekend spelend SVM redde het net niet tegen het veel hoger spelende tweede team van het Utrechtse Hercules, waarvan het eerste team uitkomt in de Tweede klasse.

De weer vele Maartensdijkse supporters zagen zaterdag een goed voetballende ploeg, die helaas te slordig om ging met de vele kansen in de eerste helft. Dat het na 20 minuten nog 0-0 stond lag zeker niet aan SVM; de doelman van Hercules bleek een onneembare veste. Zo tikte hij twee prachtig genomen vrije trappen van Björn Engel tot hoekschop. Wie het ook probeerde: iedere bal was voor deze goalie.

Buitenspel
De verder goed leidende scheidsrechter floot bij een gevaarlijke counter van Hercules niet voor buitenspel en SVM stond met 1-0 achter. Ook SVM goalie Stijn Orsel bleek een betrouwbare sluitpost. Een duidelijke handsbal in het strafschopgebied van Hercules werd niet beloond met een daarbij behorende strafschop voor de bezoekers, die daarna wel op jacht gingen naar de verdiende gelijkmaker. Uit een kluts scoorden de gastheren echter de 2-0. SVM bleef de gehele tweede helft jagen op een doelpunt. Pas een klein kwartier voor het einde beloonde Diederik Hafkemeyer zijn team met de 2-1. SVM zette in de laatste 10 minuten alles op alles om de tweede (aansluitende) treffer te maken; Djoey Engel kreeg de kans om de gelijkmaker te scoren maar miste.

Aanstaande zaterdag wordt de competitiereeks hervat met een thuiswedstrijd om 14.30 uur tegen het Utrechtse Desto.