Aan het eind van vier dagen voetbalfun (op het veld) in Maartensdijk
Aan het eind van vier dagen voetbalfun (op het veld) in Maartensdijk

Vier dagen voetbalfun in Maartensdijk

Algemeen Sport

door Walter Eijndhoven

Van maandag 17 oktober t/m vrijdag 21 oktober organiseerde SVM Maartensdijk, in samenwerking met Sharky Sports en Protalents, een voetbalkamp voor kids van 4 t/m 14 jaar. Woensdag was er een rustdag. De overige vier dagen werd naar hartelust gevoetbald, afgewisseld met trainingen, onderlinge toernooitjes en diverse spellen.

'Deze hele week staat in het teken van voetbal, technieken oefenen, onderlinge wedstrijdjes en gezelligheid'. Aan het woord is Charles Loots, trainer en werkzaam bij Sharky Sports. Hij vervolgt: 'Voor deze week hebben 75 kinderen zich aangemeld, waarvan 80% bij SVM voetbalt. De overige 20% komt uit de andere kernen van de gemeente'. Ook ouders en opa's en oma's komen bij de (klein-)kinderen kijken en genieten van de onderlinge voetbalpartijtjes. Eén van die opa's is Ton Wesbeek: 'Dit is zo super, om je kleinzoon lekker bezig te zien met zijn sport. Elke dag kom ik wel zo'n vier uur kijken. Zij spelen niet alleen voetbalwedstrijdjes hoor. Vanochtend speelden de kinderen Bubble Voetbal, waarbij je een soort grote voetbal over je heen krijgt. En dan maar voetballen. De één na de ander valt om. En iedereen heeft plezier. Daar gaat het toch om?'

Spellen
Ondertussen houdt Hans Nauta van Protalent alles op het voetbalveld in de gaten. Kinderen die een bloedneus of een blauwe plek oplopen worden door hem van het veld gehaald en verzorgd. Nauta: 'Samen met Sharky Sports verzorgt Protalent de hele voetbalweek. Alle deelnemertjes krijgen van ons een voetbaltenue, bestaande uit een shirt, broekje en sokken, een bidon en een eigen voetbal'. De kids mogen niet met hun bidon op het voetbalveld komen in verband met de mogelijk schadelijke korrels tussen het gras. Verder krijgen alle deelnemers een lunch aangeboden, iets lekkers tussendoor, natuurlijk iets te drinken en training van gediplomeerde trainers. Nauta vervolgt: 'Aan het einde van de week krijgt elke deelnemer van ons een medaille en een certificaat. Maar eigenlijk gaat het gewoon om een week van gezelligheid. Niet alleen bezig zijn met voetbal, maar ook met elkaar spellen doen als 'Levend Tafelvoetbal', 'Overdekte Pannakooi', 'Bubblevoetbal' en 'Snelheidsmeter'. Ons motto is dan ook: Meedoen is belangrijker dan winnen'.

Schieten op een echte keeper, zoals Stijn Orsel.