Top's Edelgebak krijgt de award voor beste provinciale speculaasbrokkenbakker uitgereikt.
Top's Edelgebak krijgt de award voor beste provinciale speculaasbrokkenbakker uitgereikt.

Top's Edelgebak maakt beste brokken

Algemeen Algemeen

Patisserie Top's Edelgebak uit Bilthoven, heeft ook dit jaar de eerste prijs gewonnen bij de provinciale Speculaasbrokken-keuring van het Gilde van de betere banketbakkers Heerlijk & Heerlijk. Ook in 2015 waren ze de beste brokkenmaker uit de provincie.

Binnen Heerlijk & Heerlijk, het gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Regelmatig vindt er overleg en productvergelijkingen plaats om zo de kwaliteit van eenieder nog verder te verbeteren. Als extra wordt ieder jaar deze competitie georganiseerd.

Keuring
Voor de competitie leverde Top's Edelgebak zijn heerlijkste brokken af voor de keuring 'Beste Brokkenmaker 2016'. Bijna 50 banketbakkers streden om de fel begeerde titel. De jury sprak zich lovend uit over de brokken van Top: 'Deze brokken hebben de perfecte verhouding tussen een lekkere zoete en volle roomboter smaak en tijdens het eten komt ook een heerlijke speculaas melange naar boven. Daarnaast is de brok heerlijk bros, maar ook weer niet te kruimelig. Kortom een brok die je achter elkaar op eet als je eenmaal begonnen bent.'