Twee Bunnikspelers teisteren het Maartensdijkse doel; zeven Maartensdijkers hopen op betere tijden.

SVM vergeet punten mee te nemen

Aan de vele discussies over het kunstgrasveld lag het zaterdag zeker niet dat SVM de belangrijke wedstrijd in en tegen Bunnik niet won. Twee aan elkaar gewaagde ploegen streden volop om de winst. SVM vanaf het begin gevaarlijker met kansjes voor de spitsen, Bunnik loerde met gevaarlijke counters.

Volkomen onnodig hielp SVM Bunnik aan de voorsprong door een zwak moment in de verdediging. De scheidsrechter bestrafte de overtreding met een strafschop: goalie Stijn Orsel redde deze knap, maar de scheidsrechter had redenen de toegekende strafschop over te laten nemen (1-0). Nog in dezelfde minuut kopte Björn Engel op de lat en na een klein half uur spelen kwam SVM door een prachtige vrije trap op de verdiende 1-1. Ook Bunnik deed mee aan schieten met een bal op de paal. Tot de rust werd er niet meer gescoord.

Herboren
In de 2e helft kwam SVM als herboren op het veld en binnen 3 minuten op de 1-2 voorsprong door een prachtige snelle aanval, waarbij de gebroeders Engel elkaar blindelings vonden en Björn scoorde. SVM ging op jacht naar de veilige 1-3 voorsprong, maar had daarbij geen geluk. Kopballen op de lat en schoten net naast. Bunnik bleef in een beter resultaat geloven en knokte zich terug in de wedstrijd en kwam een kwartier voor het einde op 2-2. In een spannend laatste kwartier kregen beide teams nog kansen om de wedstrijd winnend af te sluiten. SVM had pech met kopballen op de lat en Bunnik was tevreden met het gelijke spel.

Inmiddels zijn de Maartensdijkers op de 11de plaats terecht gekomen met 8 punten. SVM speelt a.s. zaterdag om 15.00 uur uit tegen Hercules 2 voor de beker en vervolgt de competitie zaterdag 29 oktober thuis tegen het op de 4de plaats bivakkerende Desto (12 punten).