Afbeelding

DOS stijgt door winst naar tweede plek

De laatste veldwedstrijd heeft DOS gewonnen van het nog puntloze Drachten. Het werd een allesbehalve eenvoudige overwinning.

De Westbroekse korfballers speelden niet hun beste wedstrijd. Wellicht was het affiche tegen de rode lantaarndrager onvoldoende inspirerend. Drachten straalde overigens in niets uit dat zij nog wachtten op de eerste punten. De Friezen gaven heel veel druk en speelden met veel energie. DOS had deze wedstrijd moeite om onder deze druk uit te komen. Drachten bleef de eerste helft lang in het spoor van de thuisclub, maar richting het rustsignaal lukte het DOS toch om van 6-6 een gaatje te slaan naar een 9-6 ruststand.

De tweede helft schommelde de voorsprong steeds zo rond deze drie punten. Doordat DOS de voorsprong niet uitbouwde, bleef Drachten in een goed resultaat geloven. Bij 16-15 had coach Steven Brink een time-out nodig. DOS scoorde snel waardoor de wedstrijd werd beslist en uiteindelijk met een 18-15 stand werd beëindigd.

DOS staat nu op een tweede plaats in de competitie en gaat zich nu voorbereiden op de zaalcompetitie die op 12 november start met een uitwedstrijd tegen Odik in Barneveld.