Revalideren bij Van der Valk De Bilt

Algemeen Zorg & Welzijn

Ontslagen worden uit het ziekenhuis met een gebroken arm of heup, maar geen partner thuis die een handje kan helpen? Hotel Van der Valk in De Bilt neemt negen zorgkamers in gebruik, waar patiënten als deze kunnen revalideren.Onderkant formulier Er is de klok rond zorg aanwezig. Een fysiotherapeut maakt gebruik van de fitnessruimte van het hotel.

Feitelijk worden deze kamers gehuurd door en zorgaanbieder voor wonen, zorg en revalidatie dat in Utrecht al een zorghotel beheert. Dat kan de vraag nauwelijks aan en gaat daarom uitbreiden. Op Kanaleneiland Utrecht opent men volgend najaar een tweede zorghotel met 84 bedden. De eerste gasten op de 'zorgvleugel' van Van der Valk  werden afgelopen zondag verwacht. De kamers zijn bedoeld voor mensen die na een operatie of ziekenhuisopname willen herstellen en revalideren 'in een sfeervolle omgeving'.

Vaak wordt er uitgeweken naar een zorghotel als iemand zijn arm of heup breekt maar geen partner thuis heeft die kan helpen. Er is klokje rond verzorging aanwezig, naast een fysiotherapeut die over een fitnessruimte beschikt. Het gaat In de Bilt om een experiment voor een halfjaar. Van der Valk is de tweede vestiging die zorgkamers gaat verhuren. Van der Valk in Tiel biedt als eerste in het land al permanent 'herstelzorg'. De ruimten bij Van der Valk worden gezien als een tijdelijke aanvulling op het aanbod van de zorgaanbieder.