Afbeelding

Nieuwe woonvoorziening in d'Amandelboom

Algemeen Zorg & Welzijn

Woonzorgcentrum d'Amandelboom in Bilthoven opent binnenkort een woonvoorziening voor volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Het gaat om twee woongroepen voor elk 8 bewoners. De cliënten hebben allemaal een eigen kamer, en delen daarnaast met z'n achten een gezamenlijke huiskamer.

Een deel van de toekomstige cliënten woont nu nog bij De Wijngaard, een verpleeghuis van Accolade in Bosch en Duin. Die NAH-voorziening wordt op termijn gesloten, omdat de overige NAH-bewoners dit voorjaar zijn verhuisd naar de nieuwe Accolade-locatie Hart van Vathorst in Amersfoort. In d'Amandelboom kunnen de nieuwe bewoners als ze dat willen een inhoudelijke bijdrage leveren aan de levendigheid en activiteiten in d'Amandelboom. Ze wonen dichter bij plaatselijke voorzieningen en in een woonomgeving als d'Amandelboom is meer reuring en aanspraak dan in een verpleeghuisomgeving.

In d'Amandelboom zijn verzorgingshuisappartementen en aanleunwoningen voor zelfstandig wonende ouderen te vinden. Er wordt dagopvang en meerzorg voor ouderen met dementie verleend en er is een maaltijdservice. Binnen de zorggroep wordt ook thuiszorg en huishoudelijke hulp verschaft. d'Amandelboom is gelegen aan de Noord Houdringelaan 82 in Bilthoven. Zie ook www.accoladezorg.nl