Logo vierklank.nl
Nelleke Reitsma en Ella Prins vertegenwoordigden Veilig Verkeer Nederland.
Nelleke Reitsma en Ella Prins vertegenwoordigden Veilig Verkeer Nederland.
Zorg & Welzijn

Vrijwilligersbanenmarkt druk bezocht

door Walter Eijndhoven

Zaterdag 8 oktober werd in restaurant Bij de Tijd in De Bilt weer de jaarlijkse Vrijwilligersbanenmarkt door Mens De Bilt georganiseerd. Ruim dertig lokale, maatschappelijke organisaties presenteerden zich, met diverse leuke banen, voor ieder wat wils. Van collectant bij het Rode Kruis tot cameraman bij Regio TV De Bilt en van de Voedselbank tot vrijwilliger bij Stal van Brenk.

Zaterdagochtend om 11.00 uur opende wnd. burgemeester Bas Verkerk de Vrijwilligersbanenmarkt, dé markt binnen gemeente De Bilt om een leuke vrijwilligersbaan te vinden. Na de toespraak van onze burgervader liepen vele belangstellenden langs de stands van de diverse organisaties. Eén van die vrijwilligers-in-spé was Rudy Baars uit De Bilt. Ondanks dat hij pas één maand in de gemeente De Bilt woont, was hij al op zoek naar een leuke uitdaging binnen de vrijwilligersmarkt. Baars vertelt: 'Ik ben hier voor het eerste keer, dus ik wil mij graag oriënteren op wat er zoal te doen is binnen de diverse organisaties. Hoewel ik wel een voorkeur heb hoor. Ik heb altijd met vluchtelingen gewerkt, dus een leuke baan binnen het vluchtelingenwerk lijkt mij wel wat. Hoewel ook Fairtrade mij na aan het hart ligt. Ik had eigenlijk niet verwacht dat er zoveel keuze zou zijn, dus ik ben wel een beetje overdonderd'.

Stal van Brenk
Dat er veel te doen is binnen de gemeente blijkt wel uit het grote aanbod. Marieke Jansen van Stal van Brenk aan de Voordorpsedijk 29 in Groenekan vertelt: 'Wij zoeken vrijwilligers die mensen met een beperking willen helpen met paardrijden. De lessen zijn op maandag, dinsdag en woensdag in de middag en de avond. Iedereen die het leuk vindt om met paarden en mensen te werken, vindt bij ons veel voldoening. Eigenlijk hebben wij altijd een tekort aan vrijwilligers, dus wie het leuk vindt ons te komen helpen, kan zich aanmelden. En de lol die iemand met een beperking heeft bij het paardrijden, daar doe je het toch voor?'

Collectanten
Ook het KWF zoekt veel vrijwilligers, van collectanten en wijkhoofden tot districtscoördinatoren. Vooral aan collectanten heb je nooit genoeg. Bij de laatste collecte, in de eerste week van september, is liefst 23.114,66 euro opgehaald in De Bilt. Verder zoeken zij nog mensen voor het beheer van hun Facebookpagina, PR en contacten met de plaatselijke media.

Fietsen controleren
Veilig Verkeer Nederland zoekt vrijwilligers om fietsen te controleren op 7 april 2017 in Maartensdijk en op 10, 11 en 12 april in Bilthoven, achter het gemeentehuis. Nelleke Reitsma vertelt: 'In het najaar krijgen leerlingen van groep 7 en 8 de kans hun fiets te laten controleren op onder andere verlichting, of de remmen in orde zijn en of hun banden nog voldoende profiel hebben. Als alles goed is, krijgen zij een oké-sticker. In het voorjaar wordt dit alles weer gecontroleerd, door onze vrijwilligers'. Via VVN kunnen autobezitters hun rijvaardigheden laten controleren. Reitsma: 'Maandag 17 oktober worden automobilisten dan ook uitgenodigd om mee te doen met de bijscholing'.

Tijdens de Vrijwilligersbanenmarkt werd ook bekendgemaakt bij welke organisaties de wethouders, de wnd. burgemeester en de gemeentesecretaris een dagdeel gaan helpen. Ingrid van Maarschalkerweerd, Manager Welzijn Mens De Bilt vertelt: 'Zij zullen hun handen uit de mouwen steken bij BENG!, Emmaus, het Leendert Meeshuis, het Maatjesproject en de Stichting Ariane de Ranitz. Binnenkort wordt bekend welke wethouder wat gaat doen'.

Wie niet in de gelegenheid is geweest langs te komen, hoeft niet te treuren. Leuke vrijwilligersbanen zijn te vinden op de website van Mens De Bilt: www.mensdebilt-vwc.nl Voor een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk in gemeente De Bilt ben u van harte welkom om langs te komen bij de vacaturebank Vrijwilligerswerk. Iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur in Servicecentrum De Bilt aan de Prof. Dr. P.J.W. Debijeweg 1 in De Bilt.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>