GroenLinks wil betere straten voor rolstoelers

Algemeen Algemeen

Vorige week was het de Week van de Toegankelijkheid, bedoeld om te laten zien hoe belangrijk het is dat mensen met een beperking net als iedereen mee kunnen doen. De raadsfractie van GroenLinks vraagt om die reden aandacht voor de problemen die mensen die op een rolstoel zijn aangewezen ervaren in de openbare ruimte.

Aanleiding voor het voorstel vormde de ervaring van een inwoner van de wijk De Leijen die zich na een operatie een half jaar lang alleen per rolstoel kon verplaatsen. Daarvoor had hij vrijwel dagelijks met de hond een wandeling gemaakt door de wijk, nu maakte hij dezelfde ronde in een rolstoel en keek hij met heel andere ogen naar zijn omgeving.

De fractie van GroenLinks vindt dat de gemeente hier meer oog voor moeten hebben en dat het belangrijk is om de bestaande knelpunten zoveel mogelijk weg te nemen en nieuwe te voorkomen. Onlangs verkreeg De Bilt het Waarmerk Drempelvrij.nl voor de gemeentelijke website en de fractie hoopt dat dit een aanmoediging zal zijn om ook zoveel mogelijk fysieke drempels te slechten. Daartoe zal GroenLinks bij de begrotingsbehandeling een motie indienen. Het college zal worden gevraagd hiertoe zo nodig aan de raad een voorstel te doen in het kader van de voorjaarsnota 2017.