Vol trots staan leerlingen van de Regenboogschool voor hun zelf versierde etalage bij Boekhandel Bouwman.
Vol trots staan leerlingen van de Regenboogschool voor hun zelf versierde etalage bij Boekhandel Bouwman.

Kinderboekenweek van start

Algemeen Jeugd

door Walter Eijndhoven

Woensdag 5 oktober vond de opening van de Kinderboekenweek plaats in gemeente De Bilt. Boekhandel Bouwman uit De Bilt en de Bilthovense Boekhandel uit Bilthoven waren gastvrouw/-heer voor de kids van de Regenboogschool uit De Bilt en voor de Van Dijckschool uit Bilthoven.

Overal in de winkel van Boekhandel Bouwman zijn kinderen aanwezig, liggend op de grond of zittend aan tafel proberen zij quizvragen op te lossen, in de hoop een prijs te winnen. Ondertussen loopt Esther Brink, één van de ouders, rond met een camera, in de hoop leuke plaatjes te schieten van de kids. Brink: 'Die kinderen zijn zo lekker bezig. Super om te zien. Ik maak foto's van alle bedrijvigheid en zet de foto's vanavond nog op 'Social School', een soort Facebook voor ouders'.

Ordelijk
Gerbert Gerritsen, leerkracht aan de Regenboogschool zorgt ondertussen dat alles ordelijk verloopt. Hij vertelt: 'Afgelopen maandag zijn wij al begonnen met de voorbereidingen. Twee kinderen hebben hun best gedaan om de linkeretalage te versieren en de rechteretalage is gedaan door drie kinderen. Vanochtend om half tien vond dan de officiële opening plaats van de Kinderboekenweek. En, op twee na, waren alle kids aanwezig, ondanks hun vrije dag. Hoe leuk is dat? Als iedereen de quizvragen heeft ingeleverd, lees ik nog een stuk voor uit 'Oorlog en vriendschap', geschreven door Dolf Verroen en kinderboekenweekgeschenk van dit jaar'.

Bilthoven
Ook in de Bilthovense Boekhandel in Bilthoven was het feest en werd de Kinderboekenweek officieel geopend. Saskia Bamberg, kleuterleidster aan de Van Dijckschool: 'Om half elf vertrokken alle kinderen van groep 1 en 2 naar de boekhandel aan de Julianalaan, om de kinderboekenweek te openen'. Rond 11 uur werd een lint doorgeknipt en strooiden de kinderen met veel confetti. Daarna werd de etalage bewonderd en las Meta Henke, kinderboekschrijfster uit Bilthoven, voor uit eigen werk. Henke: 'Dit boek is mijn eerste kinderboek, best spannend dus, wat de kids van mijn boek 'Metabaai' zullen vinden'. Na het voorlezen mochten de kinderen een schat zoeken in een grote doos en gingen daarna naar huis.

Kinderen van de Van Dijckschool in Bilthoven openen bij de Bilthovense Boekhandel de Kinderboekenweek.