De finale ging tussen het blauw uit Maartensdijk en het geel uit Westbroek. (foto Hester Ploeg)
De finale ging tussen het blauw uit Maartensdijk en het geel uit Westbroek. (foto Hester Ploeg)

Schoolkorfbaltoernooi kent twee winnaars

Algemeen Algemeen

Vrijdag 30 september vond het Jumbo Jelle Farenhorst Schoolkorfbaltoernooi, georganiseerd door korfbalvereniging Tweemaal Zes plaats. De verassende winnaar van de wisselbeker voor basisschoolgroepen 5 en 6 is de Kievit Wereldkidz geworden. Het was precies 20 jaar geleden dat de Kievit voor de laatste keer het toernooi wist te winnen.

De wisselbeker voor groep 7 en 8 is veroverd door de Martin Luther Kingschool (MLK). Er deed dit jaar een 5e school mee: de Klaroen uit Tienhoven. Het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door Jumbo Jelle Farenhorst en een financiele bijdrage van het Fonds Sportbevordering De Bilt.

Jaarlijks
Het schoolkorfbaltoernooi in Maartensdijk is een jaarlijks terugkerend evenement dat al vrijwel vanaf de oprichting van de vereniging (1968) georganiseerd is. Het volledige programma is onder schooltijd, zodat alle kinderen in plaats van een lesdag een heerlijke dag sporten hebben Alle uitslagen, standen en foto's van de winnaars zijn na te kijken op de site en de Facebookpagina van Tweemaal Zes.

Het toernooi
De kinderen van de groepen 5 en 6 speelden wedstrijdjes monokorfbal ook wel 4Korfball genoemd. Het spel wordt door 4 kinderen gespeeld, in één vak waarin 2 korven in staan. De 4 poulewinnaars speelden een halve finale, tweemaal 't Kompas (Westbroek) in groep 5, de MLK en Wereldkidz Kievit voor groep 6.

De groepen 7 en 8 spelen het gewone 2-vaks korfbal. Twaalf teams gingen in 4 poules de strijd met elkaar aan. De ene halve finale was in het geel (beide teams waren van 't Kompas), de andere halve finale was in het blauw van de Martin Luther Kingschool. De wisselbeker voor de groepen 7 en 8 kwam in 2016 in de prijzenkast van de Martin Luther Kingschool terecht. Beide winnaars mogen 10 juni 2017 meedoen aan het Provinciaal Schoolkorfbaltoernooi.

Gratis trainen
Heeft korfbal je interesse gewekt; ga dan eens een keertje mee naar TZ. Iedereen mag 4 keer gratis mee trainen op de TZ-velden (achter de SVM-voetbalvelden). Voor de kinderen van 4 t/m 6 jaar is er 'training' in spelvorm (Kangoeroetjes) op zaterdag van 9.30 tot 10.30 uur. Voor de kinderen van 7 t/m 9 jaar (Pupillen) en ouder is er wekelijks een trainingsavond en op zaterdag een wedstrijd. Voor inlichtingen kan gebeld worden naar Henny de Rooij, telnr. 0346 212971 of kijk op www.Tweemaalzes.nl.   
(Monique Groen)

De Wereldkidz Kievit-winnaars. (foto Hester Ploeg)