Wereldrecord programmeren op de basisschool

Algemeen Algemeen

Vrijdag 14 oktober gaan meer dan 10.000 kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs een poging doen om het wereldrecord programmeren te verbeteren. Het huidige record van kinderen dat tegelijkertijd programmeerles kreeg is 9782 en is op 20 juli jl. gevestigd in Australië. Op 14 oktober komt CodeUur ook op de Rietakker in De Bilt en doen 26 leerlingen hier aan mee.

De wereldrecordkoorts is hoog opgelopen en deze poging wordt dan ook door tientallen bedrijven ondersteund met bijna 600 vrijwillige gastdocenten die zich hebben aangemeld om de programmeerlessen te verzorgen. Een dergelijke grootschalige samenwerking tussen het onderwijs en bedrijfsleven is uniek en past erg in de tijdsgeest. Zal het 14 oktober lukken om het record te vestigen op Nederlandse bodem?

Startsein
ZKH Prins Constantijn geeft op 14 oktober het startsein voor het Wereldrecord programmeren in de Openbare Bibliotheek te Amsterdam. Samen met groep 7b van OBS de Notenkraker uit Amsterdam gaat hij de programmeer-les volgen die gegeven wordt door Kars Veling van Q42. Het Wereldrecord programmeren is de aftrap van de Codeweek. In de week van 15 t/m 23 oktober draait alles om het leren programmeren thuis, op school en daarbuiten. In de Europese Codeweek, worden door heel Europa, in 26 landen, nationale codeweken georganiseerd. www.codeweek.nl.