Met een prachtig afstandsschot, onhoudbaar voor de uitstekend spelende Stijn Orsel, scoorde Jonathan de openingstreffer. [foto Henk van de Bunt]

Geen punten voor SVM

SVM kon zaterdag geen vuist maken tegen het gevaarlijk en goed combinerende Jonathan uit Zeist, dat getraind wordt door Biltenaar Koos van Tamelen. Vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Thomas Hardeman liep SVM meer achter Jonathan aan, dan dat het zelf kansen creëerde.

De Maartensdijkers speelden verdedigend zeker de eerste 20 minuten goed, maar kwamen nauwelijks aan aanvallen toe. Eerst in de 18e minuut kreeg Mike de Kok, goed vrij gespeeld door Erno Steenbrink, een kans, Het schot ging net naast het doel. Bjorn Engel stelde met een prachtige vrije trap de Jonathangoalie op de proef en even later kreeg Sjoerd Burgers de kans om SVM op voorsprong te zetten.

Na de rust kwam Jonathan met dank aan SVM snel op 0-2 door een verdedigingsfout genadeloos af te straffen. Het SVM-middenveld kreeg geen grip meer op het spel van de bezoekers. SVM-keeper Stijn Orsel redde een aantal keren bekwaam. De ploeg uit Zeist scoorde het laatste kwartier nog twee keer. Einduitslag 0-4.

De volgende wedstrijd betekent voor de Maartensdijkers een afreis naar Bunnik.