Anouk (l) en Saskia (r): kleuterleidsters op de Van Dijckschool.
Anouk (l) en Saskia (r): kleuterleidsters op de Van Dijckschool.

Feestelijke opening Kinderboekenweek

Algemeen Jeugd

door Walter Eijndhoven

Woensdag 5 oktober vindt, in de Bilthovense Boekhandel aan de Julianalaan in Bilthoven, de opening van de Kinderboekenweek plaats, door kleuters van de Van Dijckschool. De afgelopen dagen zijn zij nog hard aan het knutselen om de etalage van de boekenwinkel te versieren, met als thema: 'Voor altijd jong'.

'Bij een omaatje krijg je altijd allerlei associaties: zij is oud, in het zwart gekleed, met een knotje, zij loopt met een stok en zij is altijd lief voor haar kleinkinderen'. Aan het woord is Saskia Bamberg, kleuterjuf aan de Van Dijckschool in Bilthoven. Zij vervolgt: 'De oma's en opa's van nu zien er vaak veel jonger uit, zijn sportiever gekleed, sporten veel en gaan vaak op reis. Een heel ander beeld dan de grootouders van vroeger'. Anouk, ook kleuterleidster aan de Van Dijckschool, vult aan: 'Vandaar het thema voor dit jaar, 'Voor altijd jong. Ook grootouders zijn en blijven jong'.

Confetti
Woensdag 5 oktober lopen wij met de kleuters naar de boekhandel. Hier krijgen alle kinderen een handjevol confetti en knippen wij een lint door, om de Kinderboekenweek officieel te openen. Samen bekijken wij daarna de etalage, om te zien hoe mooi deze is geworden'.

Na de officiële opening leest kinderboekenschrijfster Meta Henkes uit Bilthoven voor uit eigen werk. Om 12.00 uur is het feest weer voorbij en mogen de kinderen naar huis.

Bouwman
Ook op basisschool De Regenboog aan de Aelusweg in De Bilt zijn de kids al een paar weken aan het werk rondom de Kinderboekenweek. Zij versieren de etalage van Boekhandel Bouwman aan de Hessenweg in De Bilt. De speciale opening van de Kinderboekenweek vindt hier plaats om 9.30 uur.