Portefeuilles voorlopig herverdeeld

Algemeen Politiek

Door Henk van de Bunt

Vanwege het tussentijds vertrek van burgemeester Gerritsen en wethouder Van Hulst-Mazirel zijn de portefeuilles met ingang van 27 september 2016 voorlopig opnieuw verdeeld.

De portefeuille van burgemeester Gerritsen is intussen volledig overgenomen door waarnemend burgemeester Verkerk. De portefeuille van wethouder Van Hulst-Mazirel is (tijdelijk) herverdeeld: Economische Zaken en Verkeer en mobiliteit zijn ondergebracht in de portefeuille van wethouder Mieras. Wonen en volkshuisvesting maakt thans deel uit van de portefeuille van wethouder Bakker-Smit en Participatiewet en Beheer openbare ruimte zijn ondergebracht in de portefeuille van wethouder Brommersma.

Zwembad
Het wijkwethouderschap voor Westbroek berust nu bij wethouder Mieras, voor Hollandsche Rading bij wethouder Bakker-Smit en voor Groenekan bij wethouder Brommersma. Het project Zwembad Bilthoven is overgeheveld naar de portefeuille van wethouder Bakker-Smit. Voor het resterend deel van de huidige collegeperiode 2014-2018, beraadt het college zich in overleg met de raad over de definitieve invulling van de ontstane wethoudervacature.

!