DOS Westbroek weet ook weer wat verliezen is.

DOS loopt tegen eerste nederlaag aan

De uitwedstrijd in Kampen tegen het sterke Wit-Blauw leverde voor DOS de eerste nederlaag op sinds 28 competitiewedstrijden. Er is een zekerheid dat er altijd een einde komt aan een dergelijke ongeslagen reeks; ook al wil je dat moment zo lang mogelijk uitstellen.

Wit-Blauw was zaterdag een maatje te groot voor de Westbroekers. Het verschil lag hem vooral in korfbalslimheid. Dat was overigens niet de enige reden voor het verlies. Teveel DOS spelers haalden niet hun normale niveau. Waar het vorig seizoen dan nog wel lukte om de overwinning binnen te halen, gaat dit in de Overgangsklasse niet op. Zaterdag werd te vaak een verkeerde keuze gemaakt en strafte Wit-Blauw genadeloos af.

Overrompelen
DOS liet zich overrompelen in het begin van de eerste helft. Bij 5-2 kwam DOS wat beter in de wedstrijd en pakte via 7-7 bij 8-9 een voorsprong enkele minuten voor rust. De rust ontbrak echter om deze voorsprong te behouden en Wit-Blauw scoorde in het rustsignaal de 10-9. De theepauze had de Westbroekers goed gedaan. DOS kwam goed uit de kleedkamers en de eerste periode na rust waren ze sterker dan Wit-Blauw. Dit resulteerde ook in een 12-14 voorsprong en even leek het dat DOS kon doordrukken. Maar Wit-Blauw kwam snel langszij op 14-14. Een tweede probleem was dat het tweede aanvalsvak deze wedstrijd niet meer aan scoren toe kwam. De kansen werden niet benut en men was niet bij machte het spel aan te passen. Tot 17-17 ging het gelijk op, maar in de laatste tien minuten sloeg Wit-Blauw het beslissende gat en won verdiend met 22-18. DOS zakt hierdoor naar de derde positie met één punt achterstand op twee koplopers.

Volgende week reist DOS naar Veenendaal voor wederom een uitwedstrijd; dit keer tegen (nummer vier) SKF.