Modernere openingstijden milieustraat

Algemeen Politiek

De gemeenteraad van De Bilt buigt zich binnenkort over een nieuw afvalbeleid. Het College stelt een aantal maatregelen voor om de scheiding van afval te verbeteren. De lokale PvdA wil drie aanpassingen:

Gemeenteraadslid Erik van Esterik: 'Het College stelt voor om mensen te laten betalen voor het aan huis laten ophalen van grof afval. Dat is nu gratis en het College wil dat bewoners daar 20 euro voor gaan betalen. Dat lijkt ons geen goed idee. Je zult maar een laag inkomen hebben en geen auto. Hoe kom je dan bij de milieustraat met je grof afval'? De PvdA De Bilt stelt tijdens de komende raadsvergadering voor om dit voorstel van het College af te wijzen.

De partij doet ook nog twee andere voorstellen. Van Esterik: 'De milieustraat is door-de-weeks en op zaterdag open tot 16.00 uur. Dat is niet meer van deze tijd. Wij vinden dat de milieustraat op enkele dagen ook in de avonduren open moet zijn. De ochtendopenstelling kan dat wat teruggedraaid worden'. Ten slotte stellen ze voor om een bewoners-taskforce in te stellen. Deze bewoners moeten dan de invoering van het nieuwe afvalbeleid volgen en adviseren over communicatie, fasering en eventuele bijstelling, wanneer blijkt dat bepaalde maatregelen niet werken. De voorstellen worden 29 september besproken.