Kruising van de Eikenlaan en de Berlagelaan: onoverzichtelijk door het ontbreken van voorrangsborden.(foto Peter Schlamilch)
Kruising van de Eikenlaan en de Berlagelaan: onoverzichtelijk door het ontbreken van voorrangsborden.(foto Peter Schlamilch)

Fietsveiligheid moet beter

Algemeen Algemeen

Beter De Bilt wil dat de fietsveiligheid op veel plekken in de gemeente De Bilt meer aandacht krijgt: veel fietspaden hebben nog onlogische voorrangsregelingen, een slecht wegdek en belijning, en schoolroutes en -omgevingen kunnen ook fietsveiliger.

'Beter De Bilt heeft onlangs aandacht gevraagd voor de onduidelijke voorrangsregelingen op de fietspaden die de Berlagelaan kruisen' zegt Peter Schlamilch van Beter De Bilt. 'Het ene moment fiets je op een vrij fietspad van 300 meter, het volgende moment kruis je mogelijk een stadsbus op de Berlagelaan. Dat soort situaties moet snel duidelijker en veiliger. We hebben hier onlangs aandacht voor gevraagd bij de gemeente en gelukkig wordt deze wens binnenkort gehonoreerd. Nu de andere punten nog, zoals de toekomst van de Jan Steenlaan, de Soestdijkseweg-Noord en veel andere punten in de gemeente'.

Beter De Bilt roept fietsers op om onduidelijke of gevaarlijke situaties bij de partij te melden via de mail peter@schlamilch.nl. De partij zal deze wensen dan beoordelen en doorspelen aan de gemeente.