Logo vierklank.nl
Volop belangstelling in het H.F. Witte Centrum van computergebruikers.
Volop belangstelling in het H.F. Witte Centrum van computergebruikers.
Zakelijk

MegaCompUfair in De Bilt

door Walter Eijndhoven

Zaterdag 24 september organiseerde CompUsers, zoals ieder jaar, een MegaCompufair, in het H.F. Wittecentrum in De Bilt. Deze Compufair is het grootste evenement van deze vereniging en, sinds het wegvallen van de HCCdagen, ook van HCC, de Hobby Computer Club.

Deze dag bood de leden van de vereniging allerlei demonstraties op het gebied van DigiFoto, DigiVideo, Domotica, Linux, Muziek, Windows enzovoorts. Clemens Schellens, voorzitter van de vereniging vertelt: 'Wij zijn een vereniging van computergebruikers, vooral gericht op DOS-sturingssystemen, met ongeveer 9.000 leden wereldwijd. Nederland, België, Duitsland, Zweden, in Zuid-Afrika of Ghana (1 lid); overal zijn onze leden te vinden. Eén keer in de twee maanden komt ons blad, SoftwareBus, uit, zodat iedereen weer verzekerd is van het laatste nieuws uit ICT-land'. Frans Dijkhoff, secretaris van de club, vult aan: 'Onze vereniging organiseert 2 kleine evenementen per jaar voor haar leden en één grote. De grote is vandaag'.

Vriendenclub
Dat vandaag, zaterdag 24 september, het grote evenement aan de gang is, is wel te merken. In allerlei zalen in het H.F. Wittecentrum worden workshops, demonstraties en lezingen gegeven. Dijkhoff: 'Er hebben zich zo'n 300 tot 400 leden aangemeld voor vandaag (meestal zijn zo'n 600 leden aanwezig)'. Dit komt waarschijnlijk door het mooie weer en in Utrecht trekt de Expobeurs veel belangstellenden. Dat minder mensen aanwezig zijn, is niet te merken. In allerlei hoekjes zijn groepjes leden bezig met hun grote hobby, computeren. De één is met treintjes bezig, een ander weer met drones en een derde lost problemen op met een computer van één der leden. Dijkhoff: 'Het is eigenlijk één grote vriendenclub. Gistermiddag, vanaf 14.00 uur zijn wij gezamenlijk begonnen met het opbouwen van de diverse stands en vanmiddag, na 16.00 uur breken wij alles weer af. En dan is een leuke dag weer ten einde'.

Meer berichten