De Eerste Hulp verlener maakt het verschil

Algemeen Algemeen

De EHBO vereniging De Bilt/Bilthoven start 10 oktober een nieuwe basiscursus Eerste Hulp Bij Ongelukken. Hartreanimatie en de bediening van de AED  en EHBO bij kinderen maken deel uit van deze opleiding.

Maar liefst 1,2 miljoen mensen moeten per jaar naar de dokter na een huis-, tuin-, of keukenongeval. Ouderen en kinderen zijn hiervan relatief vaak de dupe. Van het ene op het andere moment kunt u Eerste Hulp verlener zijn. Elk jaar vinden in Nederland ongeveer 16.000 reanimaties plaats. Maar ook bij sportblessures en verkeersongevallen kan men met een EHBO-opleiding relatief veel voor slachtoffers betekenen.

Kees Boeke-hal
De cursus wordt gegeven op maandagavond van 19.45 tot 21.45 uur in de Kees Boekehal te Bilthoven. In 9 lessen krijgt men de theorie en de benodigde vaardigheden aangeleerd. De cursus wordt afgesloten met een examen; het diploma is een erkend diploma van het Oranje Kruis. De cursus start bij een minimale deelname van 6 personen. Afhankelijk van de ziektekostenverzekering is het vaak mogelijk, na het behalen van het diploma, de cursuskosten of een deel daarvan te declareren. Voor verdere info kan men tussen 18.30 en 19.30 uur contact opnemen met secretaris Maud Timmer, telefoon 030 2203327. Aanmelden kan tot 1 oktober via info@ehbodebilt.nl.