Logo vierklank.nl
Er waren 30 mensen op de lezing afgekomen en ze genoten niet alleen van het verhaal wat verteld werd maar ook van de airco.
Er waren 30 mensen op de lezing afgekomen en ze genoten niet alleen van het verhaal wat verteld werd maar ook van de airco.
Historie

Lezing over oorlogen

Dinsdag 13 september verzorgde de Maartensdijkse historicus Anne Doedens in Bouwmans Boekhandel aan de Hessenweg in De Bilt een lezing over het thema 'Oorlog ver weg en dicht bij'. Het gaat met name over een reeks onlangs verschenen en te verschijnen oorlogsdossiers.

Doedens ging tijdens deze lezing onder meer in op belangrijke oorlogsmonumenten in De Bilt. Zijn belangstelling richt zich de afgelopen jaren niet alleen op het 'grote' (militaire) Biltse verleden, maar ook op oorlogen waarin Nederland verwikkeld was. Deze lezing ging naast Biltse oorlogsmonumenten (van de Slag bij Westbroek tot de forten van de Waterlinie) ook over de bloedige oorlogen met Engeland (de tocht naar Chatham) en de ondergang van Karel Doorman. Beide gebeurtenissen zullen volgend jaar in Nederland uitgebreid herdacht worden. De lezing duurde iets meer dan 50 minuten en na afloop werd er nog uitvoering na gepraat onder het genot van een drankje.

Meer berichten