Afbeelding

Lieneke Geurtsen verrast met Medaille van Verdienste in Zilver

Algemeen Algemeen

door Kees Diepeveen

Tijdens de viering van het 50 jarig jubileum van 2Move in het gebouw Sojos in Maartensdijk heeft burgemeester Arjen Gerritsen op 9 september 2016 de volkomen verraste Lieneke Geurtsen de Medaille van Verdienste in Zilver van de gemeente De Bilt uitgereikt. Dit vanwege haar enorme inzet voor 2Move over een groot aantal jaren.

Lieneke Geurtsen had gedacht om gezellig met leden, oud-leden, sponsoren en familie het 50 jarig jubileum van haar vereniging te vieren. Er is een dj voor de muzikale omlijsting, een barbecue en een mooi avondprogramma. Zoals met vele zaken in de vereniging was zij ook met de opzet van het jubileum één van de drijvende krachten. Wethouder sport Madeleine Bakker is ook aanwezig tijdens de barbecue.

Pijler
Geheel onverwacht maakt burgemeester Arjen Gerritsen zijn entree. In zijn toespraak tot de totaal verraste Lieneke Geurtsen gaat Gerritsen eerst uitgebreid in op het belang van vrijwilligerswerk in verenigingen en de pijlers die zo van belang zijn om dit in stand te houden. Lieneke Geurtsen is de pijler van 2Move. Een vereniging voor vele dansvormen, theater en turnen. Vervolgens gaat de burgemeester dieper in op haar verdienste: 'Vanaf het jaar 1992, toen u en uw gezin in Maartensdijk kwamen wonen, bent u een vaste waarde gebleken voor 2Move en het dorp Maartensdijk. In dat jaar begon u als vrijwilligster en in februari 2001 bent u bestuurslid geworden. Inmiddels vervult u de functie van penningmeester en ook die van voorzitster met alle taken die dat behelst. U bent een vrijwilliger waar wij trots op zijn. U en gelukkig vele andere vrijwilligers zorgen er voor dat ons rijke verenigingsleven blijft bestaan. Alhoewel ik mij wel eens zorgen maak omdat ik bij verenigingen door de jaren heen vaak dezelfde mensen tegenkom. Maar u bent een stevige pijler onder deze vereniging en dat verdient veel respect'.  

Boegbeeld
De burgemeester vervolgt: 'U bent het boegbeeld van 2Move. Zonder uw enthousiasme, inzet, gedrevenheid en creativiteit zou de vereniging al lang niet meer bestaan. Dit alles doet u naast uw baan als directrice van een detacheringsbureau'. Daarnaast somt de burgemeester op wat Lineke zoal meer doet: 'Jaarlijks vindt er een eindshow voor alle dansgroepen plaats. Maanden daarvoor bent u al druk met een theater zoeken, datum vastleggen, afspraken maken, licht, geluid, toegangskaarten maken, werven van hulpouders, zorgdragen voor andere vrijwilligers, stoffen kopen voor kleding etc. Ook bent u bedenker en uitvoerende van de activiteiten voor volwassenen en de jongere kinderen, waaronder het organiseren van een Pietenfeest, optreden bij de intocht van Sinterklaas'.

Relaxed
In haar dankwoord geeft Lieneke Geurtsen aan nog versteld te staan van de uitreiking van de Medaille van Verdienste. Zij benadrukt ook dat zij heel veel steun ervaart van de mensen om haar heen en dat het altijd teamwork blijft. Daarna wordt door alle aanwezigen een toast uitgebracht. Op de vraag waar zij de tijd vandaag haalt om naast haar drukke baan zoveel tijd aan 2Move te besteden antwoordt zij:' Je moet rust creëren. Ik probeer alles heel relaxed te doen dan gaat het goed. Bovendien neem ik na 21.00 uur geen telefoontjes meer aan zodat ik ook tijd overhoud voor mezelf'.

Afbeelding