Frans de Ruiter, afdelingssecretaris SP De Bilt, opent de fles champagne. Trees van Antwerpen kijkt toe vanuit haar stoel.
Frans de Ruiter, afdelingssecretaris SP De Bilt, opent de fles champagne. Trees van Antwerpen kijkt toe vanuit haar stoel.

Nationaal Zorgfonds

Algemeen Ouderen

Tijdens de Oldtimermarkt op 10 september in De Bilt voerde SP De Bilt actie voor het Nationaal Zorgfonds. Dat SP De Bilt de zorg na aan het hart ligt, bleek wel uit het feit dat er een overwinning werd gevierd met een fles champagne!

Mevrouw Trees van Antwerpen heeft een lange moeizame weg afgelegd met gemeente De Bilt sinds het moment dat er door een nieuwe kabinetsmaatregel de thuiszorg werd verminderd. Trees heeft thuiszorg nodig omdat zij haar eigen huishouden niet kan doen. Vanaf begin 2015 is Trees bezig geweest met een advocaat, om de gemeente te overtuigen van de noodzaak van deze zorg. Inmiddels heeft zij haar thuiszorg weer terug. De SP-fractie in De Bilt heeft mevrouw van Antwerpen gedurende de gehele periode bijgestaan en in overleg geweest met de wethouder. Om deze overwinning te vieren kwam Trees van Antwerpen naar de SP-kraam afgelopen zaterdag om met een glas champagne en enkele versnaperingen het heuglijke feit te vieren. (Marisca van der Burgh)