Afbeelding

Open Monumentendag

Algemeen Algemeen

Op zaterdag 10 september 2016 zetten diverse monumenteigenaren in de gemeente De Bilt de deuren open om bezoekers te verwelkomen en ze te laten genieten van historie, architectuur, vakmanschap, iconen en symbolen.

Het Comité Open Monumentendag De Bilt heeft met hen op basis van het thema 'Iconen en Symbolen' voor jong en oud een boeiend programma uitgewerkt. Op diverse plekken zijn er rondleidingen, optredens en presentaties. Ook is een boekje verschenen, waarin Abe Postema een fraaie sfeertekening geeft van diverse iconen en symbolen in De Bilt. Het boekje bevat beschrijvingen en plattegronden waarop de besproken iconen en symbolen duidelijk aangegeven staan. Op een aantal plaatsen in de gemeente, zoals bij de bibliotheken, het Gemeentehuis en diverse winkels zijn het dagprogramma en het boekje 'Iconen en Symbolen van De Bilt' op te halen. Het programma en veel informatie over de monumenten zijn ook te vinden op de website www.monumentendebilt.nl.

Scholen
Van woensdag 7 tot en met vrijdag 9 september vindt het Monumentenscholenproject plaats. Leerlingen van verschillende basisscholen bezoeken de Woudkapel, het KNMI, de molen Geesina en de begraafplaats Brandenburg.

Opening
Open Monumentendag De Bilt wordt op zaterdag 10 september om 10.00 uur geopend door wethouder Hans Mieras in de kapel van Berg en Bosch. Overige op de dag te bezoeken locaties zijn de Dorpskerk Maartensdijk, begraafplaats Brandenburg, het Bilts Hoogkruis in het Van Boetzelaarpark, Huize Voordaan, de voormalige Kees Boekeschool, Molen 'De Kraai', Conferentiecentrum Renova van de Rozenkruisers, de watertoren van Bilthoven, de Zuiderkapel en de eendenkooi Breukeleveen (gelegen tussen Hollandsche Rading en Tienhoven). Bij Berg en Bosch vindt om 16.00 uur de afsluiting van deze Open Monumentendag plaats.

Afbeelding
Afbeelding