Logo vierklank.nl
Brandje blussen altijd een gewilde activiteit bij de jeugd.
Brandje blussen altijd een gewilde activiteit bij de jeugd.
Algemeen

Groots eeuwfeest Biltse brandweer

De honderdjarige Biltse brandweer pakte zaterdag 3 september nog één keer groots uit om haar eeuwfeest te vieren. Rond gemeentehuis Jagtlust aan de Soestdijkseweg werd een open dag georganiseerd, waar het publiek kennis kon maken met alle facetten van het veelzijdige brandweerwerk.

Op het veld vóór Jagtlust en de omliggende parkeerterreinen was volop actie met veel uitgestald materiaal en uitleg over de voertuigen, het materieel en hun werk. De jeugdbrandweer was actief op het gazon voor het gemeentehuis, waar jonge brandweerlieden in de dop hun spuitkunsten mogen beproeven.

Veiligheidsregio
Tijdens de open dag was te zien dat de Biltse brandweer deel uitmaakt van het partnernetwerk van de Veiligheidsregio Utrecht en ook onderdeel is van Brandweer Nederland. Ook partnerorganisaties als de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen en de politie gaven acte de présence. De hele dag waren er spectaculaire demonstraties te zien waarbij er ook aandacht was voor brandpreventie, onder andere met de altijd spectaculaire demonstratie 'vlam in de pan'.

Informatie
De 100-jarige Biltse brandweer vestigde met de open dag de aandacht op haar mooie maar soms moeilijke werk in het belang van de veiligheid van de inwoners van De Bilt. Op de informatiestand van de brandweer konden mensen terecht voor informatie en preventieadvies. En wie alles wilde weten over de honderdjarige Biltse brandweergeschiedenis kon een exemplaar van het jubileumboek kopen.

Jubileum
Op deze open dag van de vrijwillige brandweer werd er naar aanleiding van het 90-jarig bestaan van de Brandweerharmonie een spetterende film- en theatershow weggegeven in de Mathildezaal van het gemeentehuis in Bilthoven. De Brandweerharmonie bestaat uit een harmonieorkest en een drumband. Daarnaast is er nog een leerlingenorkest, een showorkest en nog een aantal kleinere ensembles.Het thema tijdens de optredens op zaterdag 3 september was 'Water en Vuur'. Binnen het thema waren er originele, continu doorlopende beelden te zien van De Bilt, samen met passende live muziek en theater.

Zie ook de filmreportage van Road TV

Meer berichten