Projectopdrachten vormen een belangrijk deel van de opleiding tot natuurgids.
Projectopdrachten vormen een belangrijk deel van de opleiding tot natuurgids.

Opleiding tot IVN Natuurgids

Algemeen Natuur & Milieu

IVN-De Bilt en omgeving verzorgt in samenwerking met IVN Eemland de opleiding tot IVN Natuurgids. De duur van de opleiding is ongeveer 1,5 jaar. De start is in november 2016 en bij succesvolle afronding ontvangen de cursisten in juni 2018 het landelijk erkend diploma IVN Natuurgids.

Woon je in de gemeente De Bilt en ben je bereid, als natuurgids in spé, je te willen inzetten voor IVN-activiteiten voor de jeugd, volwassenen of ouderen, of gaat je hart uit naar inventarisatie-onderzoek van de IVN-afdeling in de omgeving van De Bilt? Als je al die vragen met ja beantwoord hebt dan is de Natuurgidsenopleiding waarschijnlijk iets voor jou.

Opleiding
De opleiding vraagt veel aan tijd. Niet alleen vanwege de duur (1,5 jaar), maar ook vanwege de opleidingsactiviteiten waar veel tijd en energie in gaat zitten. Zo zijn er avondlessen op dinsdag, waarin thematisch de basiskennis en theorie aan de orde komt en die moet worden voorbereid. De excursies op zaterdagen die om de 3 weken georganiseerd worden, sluiten aan op die theorie. Daarnaast passen de deelnemers hun opgedane kennis en kunde toe in een project. In groepen van 2-5 werken zij aan een actuele vraag die speelt in de regio. De projectopdrachten zijn voor een belangrijk deel vraagstukken van natuurorganisaties waar de IVN-afdeling mee samenwerkt, zoals Het Utrechts Landschap en Staatsbosbeheer.

Bijeenkomst
Is je interesse gewekt? Dan is meer informatie te verkrijgen op onze website www.ivn.debilt Maar ook is er een informatiebijeenkomst waar je antwoord krijgt op je vragen. Deze vindt plaats op dinsdag 6 september, 20.00 uur in Natuur- en Milieucentrum "De Groene Inval", De Geerenweg 8, Baarn.       
(Roel Maas-Bakker)