Afbeelding

Excursies Park Vliegbasis Soesterberg

Algemeen Algemeen

Op zaterdag 3 september start om 10.30 uur de kunstexcursie. U fietst langs een aantal kunstobjecten uit Collectie De Basis. Deze objecten hebben verbinding met de geschiedenis van de voormalige vliegbasis en ook de natuurontwikkeling heeft daarin een plek. U betreedt historische gebouwen die niet vrij toegankelijk zijn, zoals shelters, munitiebunkers en de verkeerstoren.

Zaterdag kan men om 13.00 uur deelnemen aan de fietsexcursie historie vliegbasis, afstand ca. 12 kilometer. De route leidt langs historische objecten uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog en uit de periode van de Koude Oorlog. U volgt de gidsen over delen van het terrein die niet vrij toegankelijk zijn en u krijgt toegang tot één of meer historische objecten.

Zondag
Op zondagochtend 4 september kunnen natuurliefhebbers deelnemen aan een gecombineerde wandel- en fietsexcursie over een deel van de voormalige vliegbasis. U ontdekt tijdens deze excursie dat militair beheer en natuurontwikkeling prima samengaan. De wandellocatie varieert afhankelijk van het seizoen en de stand van de natuur en kan zich bevinden in een deel van het Park dat niet vrij toegankelijk is. Starttijd van deze excursie is 10.30 uur.

Verzamelen
Verzamelpunt voor alle excursies is de hal van het Nationaal Militair Museum, Verlengde Paltzerweg 1 te Soesterberg. Het is mogelijk voorafgaand aan of na afloop van de excursies gebruik te maken van de voorzieningen van het museum. Duur van alle excursies ca. 2 uur. Reserveren via www.utrechtslandschap.nl is noodzakelijk. Neem zelf uw fiets mee en zet deze vooraf klaar voor vertrek bij fietsenstalling 2 naast parkeerplaats P1.