Logo vierklank.nl
Renovatie van de Vierstee vindt nu werkelijk plaats.
Renovatie van de Vierstee vindt nu werkelijk plaats.

Renovatie Vierstee van start

door Henk van de Bunt

Wat hebben acht sportverenigingen, vijf culturele verenigingen, vijf scholen, een bibliotheek en nog diverse andere verenigingen en clubs met elkaar gemeen? Ze maken allemaal gebruik van De Vierstee als hun 'home' om (een deel van) hun sport of culturele activiteiten uit te voeren.

Wie denkt dat De Vierstee niet 'het sport en cultuur hart van Maartensdijk' is, hoeft maar naar bovengenoemde aantallen, het aantal gebruikersuren en de hoeveelheid mensen die van de activiteiten in De Vierstee gebruik maken te kijken om in te zien dat het toch echt waar is. De Vierstee is niet weg te denken uit Maartensdijk. Sinds 1978 (jaar van opening) is De Vierstee de centrale accommodatie voor alle inwoners van Maartensdijk voor cultuur, sport, bibliotheek en ontmoeting (horeca).

Renovatie
Komend jaar staat er een forse renovatie van De Vierstee op het programma. Na deze 'opknapbeurt' door de gemeente De Bilt en aannemersbedrijf Vaessen uit Raamsdonksveer is de accommodatie weer voor minimaal 20 jaar gebruik aangepast en verbeterd. Afgelopen maand is het 'we gaan renoveren' bord bij De Vierstee geplaatst; de renovatie waar lang over werd gepraat is definitief van start gegaan. De eerste maanden zal er nog niet heel veel zichtbaar zijn van de renovatie, maar achter de schermen wordt er al hard gewerkt. De komende periode worden de benodigde voorbereidingen voor de renovatie uitgevoerd. Hiervan zullen de gebruikers van de Vierstee geen overlast hebben.

Voorbereiden
De komende maanden gaan er echter ook een aantal kleinere voorbereidende zaken uitgevoerd worden. Deze voorbereidingen kunnen mogelijk wat kleine ongemakjes voor de gebruikers veroorzaken. Het streven is deze overlast tot het minimum te beperken. Naast deze voorbereidingen worden aan de buitenkant van het gebouw alvast wat grotere zaken uitgevoerd. Dat gaat onder andere om het herstellen van het voegwerk, de regenpijpen enz.

Sporthal
Het gebruik van de sporthal/sportzaal en alle andere ruimten van De Vierstee zal bij het uitvoeren van alle werkzaamheden echter altijd mogelijk blijven. Het komende sport- c.q. cultuurseizoen kunnen dus alle geplande activiteiten normaal door blijven gaan. De Vierstee zal dan ook normaal open zijn en normaal gebruikt kunnen worden. De grote renovatie waarbij in- en extern flink 'de schop er in gaat' zal volgend jaar (2017) in de zomervakantie periode plaats gaan vinden. De aannemer heeft aangegeven dat De Vierstee voor aanvang van het seizoen 2017/2018 weer helemaal 'tip top in orde' en 'klaar voor gebruik' is.

Meer berichten