Kok is gespecialiseerd in restauratie van bijbels.
Kok is gespecialiseerd in restauratie van bijbels.

50ste Zomermarkt in Lage Vuursche

Algemeen Algemeen

Het is dit jaar precies vijftig jaar geleden, dat de eerste bazaar in het gymnastieklokaal van de voormalige school met den Bijbel in Lage Vuursche werd gehouden; 30 november 1966.

De organisatie was in handen van vrouwen, die de toenmalige Kerkvoogdij een extraatje wilden geven. De opbrengst was van meet af aan gelijk een succes: 2500 guldens waren voldoende om een eerste grote stofzuiger voor de koster en gordijnen bij het orgel te kopen.

Zaterdag 27 augustus is er dus voor de vijftigste keer in Lage Vuursche een zomermarkt: nu in dorpshuis De Furs tussen 10.00 en 16.00 uur. Opnieuw is er een brocante-, boeken- en rommelmarkt waarvan de opbrengst bestemd is voor de Hervormde Kerk(-gemeente) van Lage Vuursche. Met de opbrengst zal een begin worden gemaakt met de restauratie van het kerkarchief: de notulen,- doop- en begraafplaatsboeken zullen onderhanden genomen worden bij de plaatselijke boekrestaurateur Kok in Maartensdijk.

Antiek
Dit jaar is er ook bijzonder mooi antiek (verkregen uit een schenking) in de verkoop. Verder zijn er natuurlijk weer erg veel boeken te koop en draait het Rad van fortuin weer overuren. De laatste lootjes van en voor de grote verloting (hoofdprijs een fiets) kunnen deze week nog worden aangeschaft; de trekking vindt op zaterdag de 27ste plaats om 16.00 uur.[HvdB]