ChespaJazz uit De Bilt weet heerlijke ritmes te raken.
ChespaJazz uit De Bilt weet heerlijke ritmes te raken.

Jazzmuziek op Zomerconcert Beerschoten

Algemeen Muziek

Zondag 28 augustus is er een gevarieerd programma met jazzmuziek en een piratenkoor tijdens het Zomerconcert op Beerschoten. Het concert vindt plaats tussen 14.00 en 16.00 uur op het gazon achter paviljoen Beerschoten, De Holle Bilt 6A te De Bilt.

Voor de pauze een optreden van Jazzcombo ChespaJazz uit De Bilt. Zij brengen een mengeling van klassieke jazz en blues, met enkele uitstapjes naar latin en funk. Het combo combineert een strakke ritmesectie met zang, swingende sax-, piano en gitaarsolo's, en neemt u mee op een muzikale reis langs oude en nieuwe jazzklassiekers zoals o.a.: Stormy Monday, Tenderly Doxy en Cry me a River. Bezetting bestaat uit: Julia Thate (zang), Jan de Roode (sax), Rik Bogers (gitaar), Lex Hemels (piano), Martijn Jordans (bas) en Peter Lingmont (drums).

Zeemansliedjes
Na de pauze is er een optreden van Piratenkoor 'ManOverBoord' uit Driebergen. Met een breed repertoire aan zeemansliedjes en shanty's staat de bemanning van dit 26 koppen tellende Piratenkoor klaar om er een gezellige middag van te maken. Vanaf het moment dat deze ruwe bolsters bij u voet aan vaste wal zetten, nemen zij het roer over en voeren u muzikaal mee naar verre Oorden, over woelige Baren en wijde Wereld Zeeën. Het koor staat onder muzikale leiding van Gerard van Schaik.

Organisatie
De concerten worden georganiseerd door de Stichting Zomerconcerten De Bilt i.s.m. Stichting Het Utrechts Landschap. Stoelen zijn aanwezig en de toegang is gratis (vrijwillige bijdrage).

Bij slecht weer wordt het concert verplaatst naar de Immanuëlkerk, Soestdijkseweg Zuid 49, 3732 HD De Bilt. De beslissing hierover valt 's-ochtend rond 12.00 uur. Het laatste concert van dit seizoen is op zondag 18 september. Voor inlichtingen of aanmelding voor optredens: 06-51229733 of www.zomerconcertendebilt.nl.