Burgemeester Arjen Gerritsen krijgt het certificaat aangeboden van Ron Beenen, programmamanager bij Stichting Accessibility.
Burgemeester Arjen Gerritsen krijgt het certificaat aangeboden van Ron Beenen, programmamanager bij Stichting Accessibility.

Waarmerk drempelvrij.nl

Algemeen Algemeen

Slagroomtaart en een ingelijst certificaat met daarop het Waarmerk Drempelvrij.nl. Dat kreeg burgemeester Arjen Gerritsen donderdag aangeboden van stichting Accessibility.

De gemeentelijke website www.debilt.nl is officieel drempelvrij, toegankelijk voor iedereen. De gemeente De Bilt is hiermee één van de 10 gemeenten, die het waarmerk met de drie sterren mag dragen.

Kwaliteitsmerk
Het is belangrijk, dat de gemeentelijke website voor iedereen toegankelijk is. Het Waarmerk drempelvrij.nl is het Nederlandse kwaliteitsmerk voor toegankelijke websites. Als een website toegankelijk is, kan deze door alle bezoekers goed worden gebruikt. Van bezoekers die gebruik maken van een brailleleesregel tot bezoekers met een smartphone. Ook is de website dan goed vindbaar in zoekmachines.

Hoogste niveau
Om in aanmerking te komen voor het waarmerk is de gemeentelijke website getoetst op de web-richtlijnen: dit zijn de regels voor kwaliteit en toegankelijkheid van websites. Overheidsorganisaties hebben met elkaar afgesproken zich hieraan te houden. Voldoet een website aan deze richtlijnen dan mag het Waarmerk drempelvrij.nl gevoerd worden. Er zijn verschillende niveaus en De Bilt mag als één van de 10 gemeenten het waarmerk met de drie sterren, het hoogste niveau, dragen.