Logo vierklank.nl
Natuur & Milieu

Dat wil ik 'effe' kwijt

Twijfels bij beheer van de Biltse Duinen?

Vrijdagmorgen, na heftige regen, heb ik heerlijk gewandeld door de Biltse Duinen. Ik ben over het pad achter (oostzijde) de paardenweiden langs naar manege de Molshoop gelopen. Vandaar richting de grote zandvlakte. En dan verder naar het westen over het pad tussen zandvlakte en tennisbanen terug naar huis.

Wat mij opviel was dat bijna alle paden waren opgehoogd met wit zand. Nauwelijks een plas met stilstaand regenwater. Op regelmatige afstanden langs de paden kuilen voor waterafvoer. Zelfs het pad achter langs de paardenweiden was prima begaanbaar. Dat pad was vroeger vol kuilen, drassig en alleen voor ruiters te doen.

Ook deze verbeteringen danken wij als wandelaars aan het beheer door boswachter Martijn Bergen van het Utrechts Landschap. Wandelaars kunnen verwachtingen hebben omtrent beheer, die anders uitpakken. Het is goed om te melden als we denken dat het niet klopt, want daar kan het Utrecht Landschap voordeel van hebben.

Echter, het is ook goed om boswachter Marijn Bergen van het Utrechts Landschap te melden als wij ervaren dat het goed wandelen is in De Biltse Duinen. Dankzij zijn beheer van de voetpaden!

John Bluemink, Bilthoven

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>