Logo vierklank.nl
Op 27 oktober 1978 werd de Vierstee feestelijk geopend in het bijzijn van Prinses Beatrix. Heropening na renovatie op 27 oktober 2017 is wellicht een optie.
Op 27 oktober 1978 werd de Vierstee feestelijk geopend in het bijzijn van Prinses Beatrix. Heropening na renovatie op 27 oktober 2017 is wellicht een optie.
Algemeen

Renovatie Vierstee van start

door Henk van de Bunt

Maandag 18 juli werd op gemeentehuis Jagtlust de opdracht voor renovatie van de Maartensdijkse Vierstee getekend. De opdracht is gegund aan de firma Vaessen uit Raamsdonksveer.

De ondertekening vond plaats door wethouder Madeleine Bakker namens Gemeente De Bilt en directeur Tom Haagmans van Vaessen in aanwezigheid van o.a. Edwin van Miltenburg als projectleider bij de gemeente. Na de officiële plichtplegingen was bij iedereen de conclusie: 'Het gaat nu echt gebeuren'.

Prikkel
Wethouder Madeleine Bakker: 'Na het raadsbesluit op 25 juni 2015 is samen met de gebruikers van De Vierstee, de BSF en Stichting Vierstee 2.0 een wensen- en eisenlijst opgesteld voor de te renoveren accommodatie. Zoals vaak was de wensenlijst langer en uitgebreider dan het budget toe liet. De belangrijkste eisen en wensen zijn in het programma van eisen opgenomen en in de aanbesteding verwerkt. Ook de minder urgente wensen zijn in de vraag opgenomen, juist om geïnteresseerde aannemers te prikkelen'.

Ruimte
Edwin van Miltenburg: 'Belangrijke wensen waren onder meer het verplaatsen van de technische ruimte waardoor er meer 'obstakelvrije uitloop ruimte' komt in de sporthal. Dit is belangrijk voor alle sporten, maar voornamelijk i.v.m. de vereisten voor korfbal. Het verplaatsen van de technische ruimte wordt een ingrijpend en complex proces. Daarnaast gaat bijvoorbeeld de toneelzaal flink op de schop. Het podium wordt verlaagd, er wordt een extra berging aangebouwd en het plafond wordt helemaal gelijk op één hoogte gesteld. De bibliotheek en handenarbeidruimte verhuizen en de horecaruimte wordt gemoderniseerd'.

Aanbesteding
Op 1 april jl. is de aanbesteding gestart van de 'Design & Build'- opdracht van renovatie van De Vierstee. De openbare procedure was conform 'Economisch meest voordelige inschrijving' oftewel de beste aanbieding tegen de beste prijs. Op 12 juli jl. was de inschrijfperiode afgerond en is gegund aan Vaessen Bouwbedrijf BV. Er is veel animo getoond door diverse ondernemingen voor de renovatie en de afzonderlijke werkonderdelen. Vaessen was echter de enige die een integrale en volledige aanbieding deed binnen het beschikbare bedrag.

Tijdschema
Na het tekenen van de overeenkomsten duurt het niet lang voordat men in De Bilt en vooral Maartensdijk merkt dat de renovatie van start gaat. In eerste instantie wordt vooral voorbereidend werk verricht om kozijnen etc. te vervangen. Dit heeft mede te maken met het verwijderen van asbest en ook om de duurzaamheid van het gebouw te verhogen. Ook worden alle regenpijpen vervangen en worden alle elektrotechnische en installatietechnische installaties in kaart gebracht. Daar zien de inwoners van Maartensdijk en gebruikers van De Vierstee nog niet veel van; de grootste effecten zijn zichtbaar in 2017. Om de overlast voor alle gebruikers zo minimaal mogelijk te houden, werkt Vaessen BV vooral in de vakantieperiode; met name in de zomer van 2017.

Schuifwand
Dan is ook te zien dat de kleedkamers zijn aangepast en er ongelofelijk veel schilder- en herstelwerk is verricht. De schuifwand in de sporthal wordt vervangen, de muren achter de doelen worden aangepast, wasruimten worden gemoderniseerd, deuren vervangen, plafonds aangepast, de gevels hersteld en opnieuw gevoegd, etc. Alle sport- en maatschappelijke ruimten zijn in augustus 2017 gerenoveerd en gereed voor nog eens 20 jaar. Het dak van de sportzalen ligt dan vol zonnecollectoren.

Meer berichten