De winnaars van de ballonnenwedstrijd.
De winnaars van de ballonnenwedstrijd.

Ballonnenwedstrijd Oranjevereniging Maartensdijk

Algemeen Algemeen

Van de vele oranje ballonnen, die op Koningsdag in Maartensdijk aan het luchtruim werden toevertrouwd, zijn er ook weer heel veel teruggekomen. Omdat er dit jaar een westenwindje stond zijn de ballonnen allemaal in het oosten tot zelfs ver in Duitsland gekomen.

Uit alle teruggestuurde kaartjes heeft de Oranjevereniging de 10 kaartjes gezocht, welke het verst door hun ballon door de wind zijn weggedreven. De eigenaars van de kaartjes, waaronder ook een trouwe viervoeter verzamelden zich zaterdag 9 juli bij de kapperszaak van Hans Stevens op het Maertensplein. Daar ontdekten de deelnemers ook welke afstand en tot waar hun ballon was weggedreven. Voor alle 10 de winnaars was er iets lekkers en een presentje. Maar voor de nr.1, (gedeelde) 2de en 3de plek was er ook nog een cadeaubon van de Intertoys . Omdat de 1ste plek dit jaar was behaald door de trouwe viervoeter was er voor deze een lekkere kluif als extraatje. De uitslag van de eerste drie was: 1 Ysch van de Bunt, 2 Derk Drost en 3 Bart Nokkert.

Na bekendmaking en uitreiking van de prijzen aan de winnaars werd de feestelijke bijeenkomst afgesloten met een patatje en limonade voor iedereen. Dit alles kon weer plaatsvinden door de vele vrijwilligers van Oranjevereniging PWA in Maartensdijk. De oranjevereniging bestaat uit vrijwilligers, maar heeft dringend financiële steun nodig om activiteiten te kunnen blijven organiseren. Vrijwillige bijdragen zijn zeer welkom via voorzitter Kapper Hans Stevens.      (Rob Alderhout)