Jan Hennipman en Pieter Wijnen voor het Dorpshuis in Westbroek.
Jan Hennipman en Pieter Wijnen voor het Dorpshuis in Westbroek.

Inschrijving geopend Wielerronde Westbroek

Algemeen Algemeen

door Walter Eijndhoven

Nog twee maanden trainen en dan gaat de zevende editie van de Wielerronde Westbroek weer van start. Zaterdag 27 augustus wordt een gezellige dag vol spektakel. Het evenement begint al op vrijdagavond 26 augustus, met twee nieuwe onderdelen, een juniorenwedstrijd en een tijdrit, gecombineerd met een dorpsborrel.

'Pieter en ik hebben er weer zin in, dit jaar. Alweer voor de zevende keer wordt de Ronde verreden in ons eigen Westbroek'. Aan het woord is Jan Hennipman, namens de organisatie. Hij vervolgt: 'Wij willen graag extra aandacht voor twee nieuwe onderdelen binnnen de Wielerronde. Op vrijdagavond start het eerste nieuwe onderdeel, de juniorenwedstrijd voor kinderen van 7-11 jaar. Zij fietsen ook zes ronden, maar dan door de "oude" nieuwbouw. De start/ finish is voor het Dorpshuis en via de Huydecoperweg, Dr. Welfferweg en de Molenweg komen zij weer aan in de Pr. Christinastraat. Net als bij de Wielerronde is de huldiging direct na de wedstrijd. Ons tweede nieuwe evenement is de tijdrit, deze wordt ook op de vrijdagavond verreden. Wij hebben een parcours uitgezet van acht kilometer. Degene die deze afstand het snelst aflegt, is winnaar. Deelname is alleen mogelijk voor renners die ook meedoen aan de Wielerronde op zaterdag. Daarnaast willen wij dat iedereen gelijke kansen heeft, dus geen speciale ligsturen, aerodynamische helmen en dergelijke'. Het parcours start bij het Dorpshuis en gaat verder via de Molenweg, Dr. Welfferweg, De Kaai, Kooijdijk en de Burg. Huydecoperweg. Vanaf 19.45 uur wordt gestart.

Dorpsborrel
Natuurlijk is deelname niet verplicht. Lekker kijken hoe de Westbroekse toppers langsscheuren op hun racemonster is ook leuk. En spectaculair. Met snelheden van mogelijk 40 kilometer per uur komen zij individueel langs tijdens de tijdrit. Pieter Wijnen vertelt verder: 'Onze activiteiten worden gecombineerd met een dorpsborrel voor het publiek in het Dorpshuis, dus kom lekker bijpraten na de vakantie'. Tijdens de wedstrijden is weer een live verslag, dus iedereen wordt op de hoogte gehouden van het wedstrijdverloop. Kortom, het wordt weer gezellig in het laatste weekend van augustus.

Podiumceremonie
Op zaterdagmiddag kunt u weer genieten van het bekende programma in de buurt van Cafetaria Coen/ Café De Poort. Kinderplein (vanaf 14.00 uur open), tekenen startlijst (vanaf 15.00 uur), Volkslied Westbroek (15.45 uur), startschot (klinkt om 16.00 uur). Vanaf 18.00 uur vindt de podiumceremonie plaats.

Hennipman vertelt verder: 'Voor elke categorie (heren, dames, jeugd) hebben wij weer wisselbekers. En natuurlijk weer een prijs voor de nummer laatst, de pechvogel en de meest strijdlustige renner. Iedere deelnemer krijgt een medaille en een sportdrank, evenals de kussen van de rondemissen. En wie wil dat nu niet? Daarnaast maakt iedere deelnemer ook nog kans op een ballonvaart. Dus, meld je aan voor de wedstrijd(en) en neem supporters mee. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Ook aan het publiek hebben wij gedacht. Wat dacht u van gratis bitterballen, een lotenverkoop, met als prijs bijvoorbeeld een ballonvaart, springkussen en schmink voor de kids, live verslag door koerscommentator, muziek van DJ en muziekvereniging, Wielerronde Westbroek menu bij Cafetaria Coen en een drankje bij Café De Poort'.

Geen Wielerronde, zonder vrijwilligers of sponsors. Van beiden kan de organisatie nog voldoende gebruiken. Vooraf inschrijven is verplicht. Meer informatie kunt u vinden op www.wielerrondewestbroek.nl