Afbeelding

Open Imkerijdagen

Algemeen Natuur & Milieu

Op drie adressen Maartensdijk en Groenekan kan men op 9 en 10 juli een paar interessante uren beleven bij lokale imkers.

Dat de bijen het moeilijk hebben is genoeg bekend, maar dat er veel jonge imkers bijkomen en dat er veel aandacht is voor meer bijenbloemen in tuin en berm is een positief geluid!

Imkers vertellen graag over hun boeiende hobby. Ze leggen ook graag uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur. Ze laten graag zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen en laten u, als u wilt, een kijkje nemen in een bijenvolk. Durft u dat niet aan? Sommige imkers hebben een observatiekast, waar een bijenvolkje achter glas te zien is. Misschien ontdekt u de koningin en ziet u het verschil tussen darren, de mannetjes, en de werksters, de vrouwelijke bijen. Of kunt u zelf honing slingeren of een kaarsje maken. Zelfs het bijenmuseum bezoeken of van een theaterverhaal genieten.

De entree is gratis en koffie/thee en honingkoek ook. U kunt ook de honing kopen. Voor precieze informatie per imker kijkt u op de websites.

Zaterdag 9 juli van 10.00 tot 16.00 uur bij Imkerij Mellinde, Kon.Julianalaan 63 in Maartensdijk (www.mellinde.nl) en bij Bijen & Bedrijf, Sonne Copijn in Groenekan, (www.bijen-en-bedrijf.nl)

Zondag 10 juli van 11.00 tot 16.00 uur bij Imkerij 't Eiland, Eugène en Christien Broecheler, Kastanjelaan 1, Groenekan (www.debijenwij.nl)