Door aanpassingen aan het ingediende voorstel wist Krischan Hagedoorn raadsbrede steun te krijgen.
Door aanpassingen aan het ingediende voorstel wist Krischan Hagedoorn raadsbrede steun te krijgen.

Relatie met zwembadgebruikers moet beter

Algemeen Algemeen

door Guus Geebel

In de gemeenteraad van 30 juni leidde een voorstel van de PvdA, Beter De Bilt, Bilts Belang, SP, SGP en CU, om de relatie te verbeteren tussen de gemeente en de gebruikers van het nieuw te bouwen zwembad Brandenburg, tot een langdurig debat. Het uiteindelijk resultaat was een raadsbreed aangenomen voorstel waarmee iedereen kan leven.

Krischan Hagedoorn (PvdA), woordvoerder bij het voorstel, gaat in op de kritiek die gebruikers hebben op het ontwerp van het zwembad dat niet aan alle wensen zou voldoen. De indieners van het voorstel vragen het college een onafhankelijk persoon aan te trekken om het vertrouwen tussen de gebruikers en de gemeente te herstellen. Wethouder Jolanda van Hulst heeft op 31 mei en 27 juni gesprekken gehad met gebruikers en ziet daarna dat er in de pers wat anders staat dan is besproken. De wethouder streeft naar transparantie en wil daarom graag een onafhankelijk begeleider laten onderzoeken of de gebruikersgroepen passen in de kaders die voorliggen.

Voorstel
Nadat duidelijk werd dat het voorstel met de constateringen en overwegingen geen steun van de raad zou krijgen, stelde Hagedoorn voor het onderwerp van het voorstel te wijzigen. Na een schorsing werden alle partijen het eens. Het onderwerp van de motie wordt nu: Verbeteren relatie met de gebruikers in zwembadplannen college. Het voorstel luidt dan: De raad vraagt het college een onafhankelijke begeleider aan te trekken die de opdracht krijgt de relatie tussen gebruikers en gemeente te verbeteren en daarover de gemeenteraad uiterlijk half september a.s. te rapporteren. Gedurende de periode die hiervoor nodig is binnen het project geen onomkeerbare stappen te zetten. Het voorstel is aangenomen.

Wethouder Jolanda van Hulst wil openheid en transparantie.