V.l.n.r. Veroniek Clerx, Hans Warmenhoven, Bouwe Taverne, Martijn de Loor van BENG!
V.l.n.r. Veroniek Clerx, Hans Warmenhoven, Bouwe Taverne, Martijn de Loor van BENG!

Symbool voor duurzaamheid voor BENG!

Algemeen Natuur & Milieu

Dinsdag 21 juni heeft BENG! als eerste organisatie in de gemeente De Bilt het symbool voor duurzaamheid ontvangen uit handen van wethouder Anne Brommersma.

Het symbool voor duurzaamheid staat voor het 'netwerk voor energie-neutrale gemeente De Bilt met circulaire economie in 2030'. Het symbool wordt ingezet bij projecten en activiteiten uit de gemeente De Bilt die bijdragen aan de doelstellingen uit het gemeentelijke duurzaamheidsprogramma: energieneutraliteit en circulaire economie. Het symbool mag dan ook gebruikt worden door iedereen in de gemeente De Bilt die een bijdrage levert aan deze doelstellingen.

BENG!
BENG! staat voor Biltse Energie Neutrale Gemeenschap en vormt een belangrijke partner van de gemeente die meewerkt aan de doelstelling energieneutraliteit 2030. BENG! heeft sinds haar oprichting in 2013 al diverse projecten gerealiseerd die concreet bijdragen aan energie neutrale gemeente, zoals energiebespaaracties bij woningeigenaren en diverse instellingen als sportclubs. Ook heeft BENG! een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de zonnecentrale van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Zie www.beng2030.nl voor meer informatie.