Logo vierklank.nl
Sport

Brandenburg Heren 1 versterkt zich

BZC Brandenburg keert terug in de Eredivisie. De spelersgroep blijft bijna intact. De spelers, die vertrekken zijn Geroge Panis (terug naar Griekenland) en Kees de Jong die vertrekt naar 't Y.

Voor deze spelers heeft Brandenburg 4 nieuwe spelers aan de selectie toegevoegd. De eerste is Frank Aarts. Frank komt van Njord uit Veldhoven en is keeper in de selectie onder de 19, die zich voorbereidt op de EJK in Alphen deze zomer. De tweede speler die zich aansluit bij Brandenburg is een oude bekende, Lars van Alfen. Lars komt na een aantal jaar bij ZPC Amersfoort weer thuis in Bilthoven. Lars: 'Ik vind het leuk om weer in Bilthoven te spelen. Veel van de spelers en ook de coach ken ik al jarenlang. En zij mij ook. Ben ervan overtuigd dat we het beste uit elkaar kunnen halen. Brandenburg voelt als thuiskomen'.

Studie
Derde speler is Max de Voogt die overkomt van UZSC. Ook Max is voor de meeste spelers van Brandenburg geen onbekende, omdat veel met hem hebben samengespeeld in Talent Centraal. Max kiest na een lange tijd bij UZSC voor de overstap naar Brandenburg omdat dat beter te combineren is met zijn studie in Wageningen. Max: 'ik vond het moeilijk om UZSC te verlaten, ik heb het er prima naar mijn zin gehad. De laatste jaren heb ik minder gespeeld dan ik zou willen. Ik denk bij Brandenburg weer mijn plezier terug te vinden en te kunnen laten zien wat ik kan. Dat ik eerder met Robert heb samengewerkt maakte mijn keuze gemakkelijker'. Tenslotte Olaf Bakker, die na een jaartje Ravijn weer terugkeert bij Brandenburg. Olaf: Ik wilde vorig jaar graag hoofdklasse spelen en dat kon bij het Ravijn. Nu ik mijn studie heb afgerond en in Loosdrecht werk kwam de promotie van Brandenburg als geroepen. Ik heb dus ook niet lang getwijfeld om terug te keren'.

Jong
Coach Robert Havekotte is blij met deze nieuwe spelers. 'Als eerste kwam Frank als vervanger voor George. Een jonge keeper met het postuur van een echte keeper. Frank heeft vorig seizoen al in JTT Eredivisie-ervaring opgedaan en is toe aan een heel jaar Eredivisie. Een goede keeper is in de eredivisie erg belangrijk. Ik denk dat Frank zich snel zal ontwikkelen tot een volwaardige Eredivisiekeeper'. 'Ook de spelers die komen kunnen iets toevoegen aan onze ploeg. Leuk om weer met ze samen te werken omdat ik in het verleden al een keer met deze spelers gewerkt heb. Voordeel is dat ik ze ken en zij mij en de spelers kennen. Met deze aanvulling kunnen we met een grote groep spelers de Eredivisie in gaan. Wij hebben geen absolute uitblinkers in onze ploeg. Maar met deze aanvullingen, naast de al aanwezige spelers, willen wij als team het verschil gaan maken. Hopelijk met snel, en attractief waterpolo'.

Meer berichten