Logo vierklank.nl
Natuur & Milieu

In herinnering aan vogelaar Kees Rozier

Woensdag 22 juni werd bij de Hoogekampse Plas in Groenekan een bank met plaquette onthuld. Deze bank staat er ter nagedachtenis van de in augustus 2015 overleden vogelaar Kees Rozier. Zijn dochter Sandra deed de officiële onthulling en zijn vier kleinkinderen namen de bank officieel in gebruik.

door Rob Klaassen

De bank is geplaatst aan de noordzijde van de Hoogekampse Plas, precies op de plek waar Kees zoveel uren heeft doorgebracht om zijn waarnemingen te doen. De bank is op de plaquette voorzien van een fraai gestileerde ijsvogel die is gemaakt door Jeroen Steenbergen.

Verontdieping
De ijsvogel in en rond de Hoogekampse plas is een soort waar Kees heel veel uren aandacht aan heeft besteed. De bank en de plaquette zijn gesponsord door K3Delta; het bedrijf dat in opdracht van het Utrechts Landschap de Hoogekampse Plas 'verontdiept'. Deze verontdieping gebeurt met herbruikbare grond en waterbodemmateriaal. Met het ondieper maken van de plas wordt het mogelijk dat de natuur zich zowel onder als boven water beter kan ontwikkelen. Zo krijgen flora en fauna nog meer mogelijkheden zich te ontwikkelen.

Genieten
Collega vogelaar Wigle Braaksma, sprak bij de onthulling de wens uit dat Kees Rozier hiermee herinnerd zal blijven. Ook hoopte hij dat veel vogelaars, wandelaars en fietsers de komende jaren op deze prachtige plek, waar nu de bank van Kees staat, de rust zullen vinden om van deze vogelrijke plas volop te genieten.

Meer berichten