De winnaars van Bilthoven's Got Talent. V.l.n.r. Isis Mendel (2e), Ilse van Rijswijk (1e) en Isis Nijboer (3e).
De winnaars van Bilthoven's Got Talent. V.l.n.r. Isis Mendel (2e), Ilse van Rijswijk (1e) en Isis Nijboer (3e).

Veel belangstelling voor Bilthoven's Got Talent

Algemeen Kunst & Cultuur

door Walter Eijndhoven

Vrijdagavond 17 juni streden twaalf jonge talenten, solo of in een groepje, voor de eerste prijs. Alweer voor het derde jaar organiseerden leden van Rotaryclub Groot-Bilthoven het evenement Bilthoven's Got Talent, op het grasveld voor Jagtlust, in Bilthoven. Speciale gast was Esmée Denters.

Dat de jeugd, tussen 8 en 16 jaar, er zin in had, was wel te zien en ook te horen. Overal in de tent werd vooraf ingezongen en samen nogmaals de muziek doorgenomen. Voor een aantal van hen was dit hun eerste optreden voor een groot publiek. Velen waren daarom erg zenuwachtig.

Welkom
Na een kort welkomstwoord door wethouder Madeleine Bakker-Smit barstte de avond los. Wouter van de Bunt, Rotary-lid vertelt: 'Wij organiseren dit nu voor de derde keer en ieder jaar komen wij er weer achter hoeveel talent er rondloopt binnen gemeente De Bilt. Alleen de jongens ontbreken. Jammer. Ik kan mij niet voorstellen dat daar geen talent tussen loopt. Het zijn nu ook weer allemaal meiden, de jongste is zelfs pas negen jaar'. Ook Francois Hobma, één van de juryleden, vindt het jammer dat de jongens verstek laten gaan. Hobma: 'Het zijn steeds weer de meisjes die het aandurven voor een groot publiek te zingen en hun kans grijpen om misschien wel beroemd te worden. De jury roept de jongens bij deze op om volgend jaar ook van de partij te zijn en van zich te laten horen'.

Andere setting
Ondanks de regenachtige avond kijkt Stephan Bosman, lid van Rotary Club Groot-Bilthoven, terug op een geslaagd evenement. Bosman: 'Wat een fantastische avond, met zoveel talent. Iedereen genoot van de muzikale optredens van deze jonge meiden. Of zij nu a capella zongen, zichzelf begeleidden met een gitaar, alleen zongen of in een groepje. Het was genieten'. Volgend jaar organiseren de Rotarians weer een Bilthoven's Got Talent, maar dan waarschijnlijk in een iets andere setting. Bosman: 'Wij hopen dat iedere school zelf een talentenjacht opzet en zij de beste zanger(es) afvaardigt voor Bilthoven's Got Talent. De besten kunnen het dan tegen elkaar opnemen voor een eerste, tweede en derde plaats. De eerstgeplaatste mag dan acte de présence geven op de grote avond van "Act Now", de veilingavond voor goede doelen'.

Moeilijk kiezen
Na een spannende avond vol strijd werd, in de pauze, nog een optreden weggegeven door Esmée Denters, bekend van haar zangfilmpjes op YouTube, alvorens de jury overging tot de prijsuitreiking. Hobma vond het moeilijk kiezen uit zoveel talent, maar uiteindelijk was de jury het unaniem met elkaar eens: de eerste prijs ging naar Ilse van Rijswijk, gevolgd door Isis Mendel (2) en Isis Nijboer (3). De aanmoedigingsprijs ging naar Olivia Adler, de jongste deelneemster van de avond (9 jaar).