Dit is het laatste jaar, dat het comité de Avondvierdaagse De Bilt heeft georganiseerd. V.l.n.r. Niels Andela, Rob Mastwijk, Ria van der Velden, Cees Jan Kersten met de Sociaal Bokaal, Jose van den Berg en wethouder Madeleine Bakker.
Dit is het laatste jaar, dat het comité de Avondvierdaagse De Bilt heeft georganiseerd. V.l.n.r. Niels Andela, Rob Mastwijk, Ria van der Velden, Cees Jan Kersten met de Sociaal Bokaal, Jose van den Berg en wethouder Madeleine Bakker.

Comité Avondvierdaagse De Bilt uitgelopen

Algemeen Algemeen

door Kees Diepeveen

Na 8 jaar organiseren van de Avondvierdaagse in De Bilt vindt het bestuur de tijd gekomen om haar taken over te dragen aan een groep nieuwe mensen. Hun credo: 'We zijn met elkaar begonnen en willen ook met elkaar eindigen'.

Het is vrijdag 10 juni. De laatste avond van de Avondvierdaagse 2016 met als hoogtepunt de intocht. In totaal vertrekken er 2500 wandelaars. Het is voor vertrek van de 5 en 10 kilometer gezellig druk op het veld naast het HF Witte Dorpshuis in De Bilt. Het terrein is versierd met vlaggetjes en er klinkt eigentijdse muziek. Als slagroom op de taart komt wethouder sport en cultuur Madeleine Bakker binnen om voor vertrek van de deelnemers publiekelijk een dankwoord uit te spreken naar het organisatiecomité.

Stoppen
Cees Jan Kersten is acht jaar voorzitter van de Stichting Avondvierdaagse De Bilt. Hij wil graag toelichten waarom de voltallige commissie nu aftreedt. Cees Jan: ´We hebben met de huidige groep mensen alles opgezet en doorontwikkeld. De groep vindt dat nu de tijd gekomen is om het stokje over te dragen aan nieuwe mensen. Die mogen naar eigen idee en inzicht de organisatie gaan invullen´. Cees Jan vervolgt: ´Zo zijn wij acht jaar geleden ook begonnen. Er was toen niet veel, maar we zijn in al die jaren gaan door-ontwikkelen tot wat de avondvierdaagse nu is. Alles is vastgelegd in draaiboeken en ook financieel zijn we gezond. De inschrijfgelden dekken de lading´. De inzet van de organisatoren schat Cees Jan in op 10 uren per jaar exclusief de aanwezigheid bij de Avondvierdaagse.

Plezier
Dat woord valt regelmaat in het gesprek met Cees Jan Kersten. 'Iedereen wil het zo plezierig en gezellig mogelijk maken voor vooral de kinderen. Dat is en was onze drijfveer om dit evenement al die jaren te doen. We besteden ook veel aandacht aan het randgebeuren. Dit jaar was er een ballonkunstenaar, andere avonden een Sambaband en een boerenkapel om een leuke aankomst te verzorgen'. Ook wordt de Sociaal Bokaal 2016 uitgereikt aan de groep/schoolklas die zich zo sociaal mogelijk gedraagt. Hierbij wordt o.a. gelet op: opruimen verzamelplaats, goed luisteren naar begeleiders en verkeersregelaars, netjes lopen en gedrag'.

Hoogtepunten
Elke avond wanneer de kinderen lachend vertrekken en ook weer lachend terugkomen is voor de organisatie een hoogtepunt. Daar doen zij het voor. Cees Jan: 'De afgelasting in 2015 van de intocht vanwege het slechte weer is het grootste dieptepunt geweest in de achterliggende jaren'. Er zijn vijf mensen nodig om een nieuw organisatiecomité te vormen. Belangstelling kenbaar maken kan via de site avondvierdaagse-debiltbilthoven.nl