Demonstratie jeu de boule.
Demonstratie jeu de boule.

Buurtfeest bij Schutsmantel

Algemeen Ouderen

Zaterdag 11 juni was er een buurtfeest georganiseerd op het terrein van Warande woonzorgcentrum Schutsmantel in Bilthoven. Na de koffie met gebak was er een optreden van Shantykoor Nootweer, dat de sfeer er meteen goed in bracht.

In de lounge waren verschillende kraampjes waar onder andere, keramiek, zelfgemaakte kaarten, schilderijen en KIKA beren verkocht werden. Ook konden de kinderen zich laten schminken tot bijvoorbeeld een tijger of een prinses.

Buiten was er een kleedjesverkoop, werden hamburgers gebakken en kon de jeugd zich vermaken op het springkussen. Rond het middaguur was er een jeu de boules demonstratie door de jeu de boulers uit Maartensdijk die meestal een balletje gooien op de baan  van de korfbalvereniging TZ. De hele dag was er gelegenheid voor wie dat wilde om gebruik te maken van de baan. 's Middags was er  een workshop 'muziek in de kring' voor kinderen van 2 tot 6 jaar, waar ook het publiek actief bij betrokken werd waardoor jong en oud kon genieten. Daarna was er een prijsuitreiking van de kleurwedstrijd waarbij de winnaars, uitgekozen door de bewoners van Schutsmantel, hun prijzen in ontvangst konden nemen. Al met al een geslaagde en gezellige dag.

(Marlies Dijkkamp)