De metamorfose van Hairdesque zelf levert een prachtige salon op.
De metamorfose van Hairdesque zelf levert een prachtige salon op.

Complete renovatie Hairdesque

Algemeen Algemeen

door Marijke Drieenhuizen                             

Hairdesque aan het Maartensdijkse Maertensplein heeft een totale metamorfose ondergaan. In drie weken tijd is de salon leeg gehaald en van plafond tot aan de vloer is vervolgens alles vernieuwd.

Inrichting en meubilair naar eigen ontwerp, het geeft de salon een warme sfeer en een luxere uitstraling. De wachtruimte voor de klanten is veranderd, er is nu een gezellige leestafel en een koffiecorner. Alles staat in het teken van kwaliteit en servicegerichtheid. De zaak oogt fris en van deze tijd. Sinds 1997 is dit de derde grote verbouwing en weer is het gelukt. 'Personeel en klanten reageren enthousiast', vertelt eigenaresse Christa Spaan.

Van dinsdag tot en met zaterdag is de salon aan het Maertensplein in Maartensdijk geopend. Naast deskundig personeel, de topstylisten, is Hairdesque een erkend leerbedrijf waar leerlingen met veel plezier en enthousiasme worden opgeleid. Hairdesque zet zich, daar waar het kan, milieubewust in. Een klein maar effectief voorbeeld is dat de handdoeken zoveel mogelijk gedroogd worden in de open lucht dus zonder het gebruik van een droogtrommel, verder wordt er bijvoorbeeld uitsluitend nog ledverlichting gebruikt en wordt er groene stroom afgenomen.

Creativiteit
Het team van Hairdesque volgt de ontwikkelingen in kappersland op de voet: 'Door kappersbeurzen te bezoeken en cursussen en workshops te volgen blijven we up to date en houden we elkaar scherp'. Met regelmaat worden er ook creatieve en technische trainingen in de salon georganiseerd. De haartrends voor deze zomer zijn nog steeds verschillende bobkapsels, lang, wavy met en zonder pony. Maar ook de kortere kapsels: de pixie cuts (korte zelfverzekerde kapsels) en korte coupes met een undercut (onderkant of zijkant kort geknipt of geschoren en bovenop langer laten). Opvallend zijn ook de rommelige knotten, lage paardenstaarten en ook de rommelige vlechten mogen niet ontbreken'. Deze zomer is de salon van 1 t/m 15 augustus 2016 gesloten.