Burgemeester Arjen Gerritsen kwam gelukwensen overbrengen.
Burgemeester Arjen Gerritsen kwam gelukwensen overbrengen.

Westbroekers al 60 jaar getrouwd

Algemeen Ouderen

Door Henk van de Bunt

Maandag 30 mei vierden Wim van de Geer (85) en Alie van de Geer- Seldenrijk (88) hun diamanten bruiloft en kwam burgemeester Arjen Gerritsen hen feliciteren.

Het echtpaar ging na hun huwelijk in het achterste gedeelte van de boerderij van de ouders van Wim aan de dr. Welfferweg in Westbroek wonen. Later is het echtpaar in het ernaast gelegen huis gaan wonen. De oude boerderij heet nu Hofstede Nijevelt en is bekend vanwege diverse televisieprogramma's die er opgenomen zijn.

Over de kennismaking en het vervolg vertelt de bruidegom: 'Ik was veehouder op de boerderij van mijn ouders aan de Dr. Welfferweg toen iemand eens tegen me zei: 'Je moet eens bij Alie op de Kerkdijk (ook in Westbroek) gaan 'buurten'. Dat heb ik gedaan. We kregen verkering en na vier jaar zijn we getrouwd. Op onze trouwdag liep het hele dorp uit, want de dames gingen allemaal in het lang. Toen was het vergeleken met vandaag heel mooi weer. Ik nam de veehouderij van mijn ouders over en ik besloot ook kaas te gaan maken. We hadden een winkeltje aan huis, met niet alleen verschillende soorten kaas, maar ook met onder meer boter, karnemelk en eieren'.

Helpen
Mevrouw Van de Geer ('Mijn vader was bakker én boer') heeft altijd op de boerderij meegeholpen. Ze tobt nu met haar gezondheid en daarom werd hun diamanten bruiloft rustig gevierd. Het echtpaar, dat zes kinderen (van wie er één is overleden) en negen kleinkinderen heeft, krijgt hulp van de thuiszorg en dochter Alice, die eens in de week schoonmaakt. De bruidegom vult aan: 'Ik was secretaris van de plaatselijke afdeling van de LTO en van het CDA. Nu houd ik samen met een tuinman de tuin netjes'.