Meedenken over Speelruimten

Algemeen Algemeen

Op 6 juni organiseert Beter De Bilt 's om 14.00 uur en om 20.00 uur in WVT, Talinglaan 10 te Bilthoven bijeenkomsten voor ouders die willen meedenken over de inrichting van hun speelruimten. Op 23 juni komt het speelruimtebeleid in de gemeenteraadsvergadering over de 'kadernota' aan de orde. De gemeenteraad bepaalt dan in grote lijnen de begroting voor 2017 waarin de financierings(on-)mogelijkheden voor speelruimten.

Ongeveer de helft van de ouders vindt dat speelruimten voor kinderen in onze gemeente beter benut kunnen worden. Tijdens de bijeenkomst van 6 juni zal aan ouders worden gevraagd naar hun ervaringen en voorstellen. Buiten spelen is voor kinderen van groot belang. Het is gezond, draagt bij aan onderlinge contacten en biedt spelmogelijkheden die binnenshuis niet mogelijk zijn. Kinderen spelen overal: de straat, het trottoir, op groenstroken, op pleinen, in winkelcentra, onder een viaduct. Ouders die zelf aan de slag zijn gegaan met speelruimten of dat willen, kunnen 6 juni het woord voeren. Mogelijkheden van externe financiering, bijvoorbeeld via Jantje Beton, komen aan de orde.

Beter De Bilt zal een overzicht geven van het beleid van de gemeente. Er worden foto's vertoond van diverse speelruimten in de gemeente. Ouders kunnen desgewenst 's middags hun kinderen meenemen. Aanmeldingen zijn gewenst: Ebbe Rost van Tonningen: tel. 06 53225908.